Utóbbi három fő okból jobb a korábban említett, "konyhakészen" kínált Tiny11 használatánál. Az egyik ok, hogy így mindenki pontosan megválogathatja, hogy mely részekre és szolgáltatásokra van szüksége a rendszerből, és nem kell olyasmiről lemondani, amit használna - sőt, ha egyes dolgokra nincs szüksége, még kisebbre is zsugoríthatja a rendszert, mint az eredeti Tiny11 volt.

A másik - nem elhanyagolható - szempont, hogy mivel itt a felhasználó maga hozza létre egy amúgy remélhetőleg teljesen legálisan birtokolt Windows 11-ből a Tiny11-et, utóbbi terjesztése vagy letöltése torrentből vagy egy harmadik fél által üzemeltetett weboldalról nem jelenti már önmagában is szerzői jogok megsértését. Így ha más módon nem sért törvényt a felhasználó, aki létrehozza a fogyókúrára fogott Windows 11-et, akkor a létrejött kópia, illetve telepítés teljes mértékben legális lehet.

Végül pedig így a felhasználó biztos lehet abban, hogy az általa létrehozott új rendszerbe nem került vírus, kémprogram vagy más kártevő - ami egy, az internetről letöltött ISO állomány esetében nem feltétlenül adott. Így ha valaki nagyon akar magának egy szuperkis fogyasztású, illetve hardverigényű Windows 11-et, annak mindenképpen ilyen módon ajánlott létrehoznia azt - feltéve, hogy egyáltalán szüksége van erre.