A Microsoft a napokban egy olyan foltot tett elérhetővé a Windows 10 régebbi kiadásaihoz, ami "simábbá" teszi azok frissítésének folyamatát. A javítás ugyanis helyrehozza a korábban esetleg elállítódott beállításokat, segít helyet felszabadítani a merevlemezen, valamint helyrepofozza a frissítési adatbázist, a Windows Update optimális működésének helyreállítása végett.

A frissítés telepítését követően a Windows 10 1507-es, 1511-es, 1607-es, valamint 1703-as és 1709-es verziói figyelni fognak arra, hogy ne "aludjanak el" akkor, amikor frissítések érkeztek, illetve azok letöltése van folyamatban; ha pedig elfogyott a hely a merevlemezen, akkor a felhasználó profikönyvtárának automatikusan összetömörítésével próbálnak meg elég üres helyet felszabadítani ahhoz, hogy az újabb foltokat gond nélkül le tudják tölteni.

Ezen kívül bizonyos konfigurációkon a hálózati kártya beállításait is alapértelmezésre hozzák vissza az optimális működés érdekében, ha pedig problémát észlelnek a frissítési adatbázis integritásával kapcsolatban, megjavítják azt is, hogy a rendszer gond nélkül tudja megállapítani melyik foltok vannak már fent a gépen és miket kell még letöltenie arra.

Az új foltnak elvileg automatikusan fel kell kerülnie minden, az érintett verziókat futtató felhasználó gépére, de akinél ez nem történik meg, az innen elindulva kézzel is letöltheti és felrakhatja azt.