A Microsoft a hét elején egy újabb kellemes meglepetéssel szolgált azon felhasználók számára, akik ingyenes támogatásának megszűnése ellenére ragaszkodni akarnak továbbra is a Windows 7 használatához gépükön. A cég ugyanis közölte, hogy nem csak hogy pár napon belül ki fogja adni új, Chromium-alapú Edge böngészőjét is most nyugdíjba küldött rendszerre, de még legalább másfél évig támogatja is fogja azt utóbbin.

Ennek köszönhetően a Windows 7-et használók is még legalább 2021 nyaráig biztonságosan szörfölhetnek majd a weben, annak komoly veszélye nélkül, hogy egyébként már nem támogatott rendszerüket pont a böngészőjükön keresztül támadják majd meg. Az új Edge folyamatos foltozása mellett ugyanis ez szinte lehetetlen lesz a hackerek számára - bár más csatornákon persze azért még esetleg betörhetnek majd a rendszerre.

A Microsoft már korábban egyértelművé tette, hogy az új Edge-t Windows 7-re is ki fogjad adni, illetve, hogy annak frissítését teljesen le fogja választani a neki otthont adó operációs rendszeréről. Ennek ellenére a hétfői bejelentés váratlan lépés volt a cég részéről, amit ugyanakkor a korosodó rendszer elkötelezett felhasználói minden bizonnyal örömmel fogadnak majd.

A cég egyébként nem az egyetlen, ami egy ideig még szeretné minimalizálni annak esélyét, hogy a Windows 7-es felhasználók tömegével váljanak a hackerek áldozatává, annak ellenére is, hogy a rendszer nyilvános támogatása a mai nappal megszűnik. A közelmúltban ugyanis a Google is bejelentette, hogy még legalább az év végéig támogatni és frissíteni fogja Chrome böngészőjét a Windows ezen régebbi verzióján is.

A Microsoft az új, Chromium-alapú Edge-t január 15-étől fogja elérhetővé tenni a Windows 7-re, Windows 8-ra és persze a Windows 10-re is.