Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
05:17:37 KARNEVÁL TORTÁJA 2015: Claudius Kedvence recept | |
Forrás: Nyugat.hu | 2015.08.10. Kíváncsi az idei karneváli torta hivatalos receptjére? Most megtudhatja, miből készült Claudius és Szombathely idei kedvence.Nemrégiben, augusztus 6-án, szakértő zsűri döntött arról, hogy a XVI. Savaria Történelmi Karneválhoz kapcsolódóan, Claudius Kedvence - a Claudia Cukrászda alkotása - viselheti a Karnevál Tortája 2015 címet. Ahogy azt mi is megírtuk, a Karnevál Tortáját az idei Ország Tortáival együtt a XVI. Savaria Történelmi Karneválon külön erre a célra kialakított pavilonokban bárki megkóstolhatja majd, melyet a környék cukrászatai felváltva fognak elkészíteni és értékesíteni a rendezvény alatt. A nyertes karneváli torta fotó: Nyugat.hu És íme, itt Claudius kedvencének receptje is!KARNEVÁL TORTÁJA 2015 Claudius KedvenceHOZZÁVALÓK ÖSSZEGEZVE: ELKÉSZÍTÉS: A két egész tojást összemelegítjük, majd habbá verjük. A vajat megolvasztjuk, ezután az olajjal és a tejjel a habba csorgatjuk. A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük, és hozzáadjuk a málnát. Óvatosan a habos keverékhez adjuk. Végül két darab, 23 cm átmérőjű lapot sütünk belőle. Málnakrém: A zselatint vízzel duzzasztjuk, amíg össze nem áll. A málnát felfőzzük, kihűtjük, ezután átpasszírozzuk. A málnakrémből 25 dkg-ot félreteszünk. A maradékot kristálycukorral és a duzzasztott zselatinnal összeforraljuk. A kihűlés után a tejszínhabbal összekeverjük. Málnazselé: Vaníliakrém: 1,5 dl tej A tejet és a tejszínt összekeverjük. 5 evőkanállal kiveszünk belőle, és a tojássárgájával és a pudingporral összekeverjük - a maradékot felforraljuk a kristálycukorral, majd besűrítjük, és hozzáadjuk a fehér csokit. Addig keverjük, míg el nem olvad. Alaposan kikeverjük, végül kihűtjük, ezután a tejszínhabbal is összekeverjük. Zselatin: A cukrot és a zselatinport összekeverjük 5 evőkanál vízzel. A maradék vizet melegítjük, és még forrás előtt a zselatinos keveréket hozzáadjuk, felforraljuk. Málna jam: A félretett 5 dkg málnakrémet 2 dkg kristálycukorral elkeverjük, lassan felforraljuk. A torta összeállítása: A málnás lapot a málnajammal lekenjük, és 5 dkg héjazott, őrölt mandulával megszórjuk. Tortakarikába helyezzük. A kész málnás krémet rásimítjuk, ezután a második lapot is rátesszük, és rátöltjük a vaníliás krémet. Szépen elsimítjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A kissé folyós málnazselét a tetejére öntjük, és szépen elsimítjuk. Díszítés: 12 dkg fehér csokoládét vízgőzön felolvasztunk. Tálcára öntjük, kihűtjük, és 16 db háromszöget vágunk belőle. A háromszögeket a zselére helyezzük, és málnával díszítjük. | |
|