1. Bosnyák csirke
Hozzávalók:
- 80 dkg csirke felsőcomb
- 70 dkg burgonya
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 közepes tv paprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 dl tejföl
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- reszelt sajt a tetejére (el is maradhat)
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Tepsis csirke
Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány szál kakukkfű
- néhány levél bazsalikom
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg fehér bab konzerv
- fél chili aprítva
- néhány szelet kolozsvári szalonna
- 3 dl víz
- só
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Tepsis csirkecombok zöldséggel
Hozzávalók:
- 12 csirkecomb
- 2 kg burgonya
- 2 sárgarépa
- 3 lila hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoránna
- 2 dl száraz fehérbor
- frissen őrölt bors
- só
- olaj, vagy zsír a kikenéshez
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Görög, joghurtos pácolt csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 400 g görög joghurt (esetleg 200 g natúr joghurt és 200 g tejföl keveréke)
- 1 kanál olíva olaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 kávéskanál morzsolt oregánó
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- kevés só
- frissen őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Karibi rántott csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
Páchoz:
- 1 kk curry por
- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 mk cayenne-i bors
- 0,5 dl chili szósz
- 1 ek mustár
- 4 dl tej
- só ízlés szerint
Panírozáshoz:
- 20 dkg rozsliszt
- 3-4 tojás
- 30 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
A recept ide kattintva folytatódik!
6. Tejszínben sült zöldborsós, baconos csirke
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- só, bors
- 4 db csirke comb
- 2 db csirke mell
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- 3 dl húsleves
- 25 dkg zöldborsó
- 3 dl főzőtejszín