1. Csirkemájas rizottó
Hozzávalók:
- 35 dkg rizottó rizs
- 50 dkg csirkemáj
- 1 tk kacsazsír
- 1,5 l zöldség-, vagy csirke alaplé
- 1 nagyobb salotta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg (lm) vaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Pirított csirkemáj
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehérbor
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál borsikafű
- őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Almás csirkemáj rozmaringos sült krumplival
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemáj
- 2 vöröshagyma
- kevés olaj
- 3-4 alma
- 1 dl fehérbor
- só
- bors
- majoránna
- 1 kis csokor petrezselyem
- 80 dkg krumpli
- 1 ág rozmaring
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Csirkemáj pástétom
Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál olaj
- 1 db. nagyobb paradicsom
- 3 db. sárgarépa
- 100 g vaj
- só, őrölt bors
- 1 kávéskanál majoránna,
- 1 csipet csombor (borsikafű)
- 1 dl száraz bor
- kevés keményítő
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Csirkemáj karamellizált hagymával
Hozzávalók:
- 600 g csirkemáj
- 3 vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1⁄2 ek nádcukor
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld (díszítéshez)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Csirkemáj fasírt
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- só
- bors
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Csirkefalatok Budapest módra
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 50 dkg gomba
- 50 dkg csirkemáj
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk ételízesítő
- őrölt bors
- só