Hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, készülj egyszerre többel, hiszen a kínálat a pikánstól a hagyományoson át az egzotikusig, a húsostól a zöldségesig szinte kimeríthetetlen. Most 7 receptet adunk hozzá!
1. Füstölt húsos krém pikánsan
Tartalmas, igazi ízes szendvicskrém, ami felér egy főétellel is. Kedvedre fűszerezheted, tehetsz bele akár csípős összetevőt is.
Hozzávalók:
- 150 g füstölt hús
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál csípős torma
- 2-3 evőkanál krémsajt
- só, bors, zöldfűszerek
Így készítsd el:
- A füstölt húst daráld le.
- Keverd hozzá a többi hozzávalót.
- Ízlés szerint fűszerezd.
- Ha túl intenzívnek találod az ízét, krémsajttal lágyíthatod.
2. Brokkolis szendvicskrém
Zöldséges, mégis tartalmas, hiszen tojás és tejföl is kerül bele. A tejfölt helyettesítheted joghurttal is.
Hozzávalók:
- 3 fej brokkoli
- 3 db tojás
- 150 g tejföl
- csipet petrezselyem
- só, bors
Így készítsd el:
- A brokkoli sós vízben párold puhára.
- A tojásokat főzd meg.
- A brokkolit törd össze és add hozzá a tojásokat. Alaposan nyomkodd össze és keverd el. Ha homogénebb krémet szeretnél, használj botmixert és pürésítsd.
- Keverd hozzá a tejfölt, majd fűszerezd.
- A petrezselymet díszítésként szórd rá.
3. Sajtos-hagymás krém
A sajt és a hagyma mindig jó párost alkotnak, garantálják, hogy ezzel a szendvicskrémmel se foghatsz mellé. Egyszerű és olcsó, mégis finom falat!
Hozzávalók:
- 10 dkg sajtkrém
- 20 dkg margarin
- 1 db lilahagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
Így készítsd el:
- A sajtkrémbe keverd bele a pirospaprikát, az apróra vágott lilahagymát és újhagymát.
- Végül add hozzá a margarint és fűszerezd.
4. Zöldborsókrém citrommal
Különleges ízvilág, amit a vendégeid “csakazértis” ki fognak próbálni. Rohamos ütemben fog fogyni!
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- snidling
- só, bors
Így készítsd el:
- Egy edénybe tégy annyi vizet, hogy éppen ellepje a zöldborsót. Tedd bele a babérlevelet, a fokhagymagerezdeket és sózd meg a vizet. Főzd puhára a borsót.
- Öntsd le a vizet, vedd ki a fűszereket.
- Add a zöldbőrsóhoz a citromlevet és a borsot, majd turmixold össze.
- Díszítsd apróra vágott snidlinggel.
5. Juhtúrós-fokhagymás krém
A juhtúró önmagában is intenzív íze miatt nem kíván meg sok hozzávalót, ezért is nagyon egyszerű ennek a krémnek az elkészítése. A fokhagymával viszont nagyon jól kijön! Arra ügyelj, hogy sót ne tegyél bele, hiszen a juhtúró egyébként is sósabb.
Hozzávalók:
- 200 g juhtúró
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
Így készítsd el:
- A snidlinget és a petrezselymet vágd apróra.
- A juhtúrót villával nyomkodd össze és keverd hozzá a fűszernövényeket.
- A fokhagymát reszeld a krémbe.
- Borsozd.
- Érdemes 1-2 órát állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
6. Karfiolkrém parmezánnal
A karfiol semleges ízét felturbózza a fűszernek is beillő parmezán, a fokhagyma és a friss kapor. Nem lehet ráunni!
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 1 dl natúr joghurt
- 7 dkg reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vaj
- friss kapor
- só, bors
Így készítsd el:
- A karfiolt rózsáira szedve főzd puhára enyhén sós vízben.
- Szűrd le, majd add hozzá a vajat és a joghurtot, alaposan dolgozd össze.
- Add hozzá a reszelt vagy összezúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
- Mikor robotgéppel krémesre keverted, add hozzá a parmezánt, sózd, borsozd.
7. Egzotikus krém
Mangó és kurkuma is kerül ebbe a krémbe, amit a vegán vendégeidnek is feltálalhatsz! Az egzotikus ízekről még a fűszerek is gondoskodnak.
Hozzávalók:
- 1 mangó (kockázd fel)
- 100 g mandula (áztasd be)
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 lime leve
- fél kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál friss koriander
- 2 evőkanál kókuszzsír
Így készítsd el:
- Az összes hozzávalót tedd az aprítógépbe és fokozatosan aprítsd össze, végül pépesítsd.