Könnyű túlbecsülni a friss zöldségek mennyiségét a bevásárlás során, így végül nagy részük a hűtőben megy tönkre. Ez nem jó sem a bolygónknak, sem a pénztárcánknak. Ezért örülünk minden olyan receptnek, amellyel felhasználhatjuk a megmaradt zöldségeket. Jamie Oliver quesadillái is ilyenek.
A quesadillák mindig nagy sikert aratnak az Oliver-háztartásban. A gyerekek azért szeretik őket, mert finomak, Jools pedig azért, mert remek módszer a maradék zöldségek felhasználására
– írja Jamie Oliver a receptről.
A recept póréhagymát, paprikát és sárgarépát tartalmaz, de Jamie arra biztatja az embereket, hogy bátran használjanak olyan zöldséget, ami van a hűtőben. Legyen az paradicsom, brokkoli, spenót, édesburgonya, káposzta vagy tök.
Készítsük elő a zöldségeket, majd a paprikát és a hagymát vágjuk apróra, a sárgarépát reszeljük le.
Tegyük őket egy tálba, forgassuk össze a reszelt sajttal.
Aprítsuk fel a friss fűszernövényeket, és adjuk hozzá azt is.
Tegyük a keveréket egy tortillalapra, jöhet ár egy másik lap, és elkezdhetjük megpirítani egy serpenyőben.
Közben tegyünk egy fél evőkanál olajat és egy citrom vagy lime levét a hummuszhoz.
Jól keverjük össze.
Mehet bele néhány friss fűszernövény is, ha még maradt.
Mielőtt ékekre vágjuk a quesadillákat, hagyjuk hűlni legalább egy percig.
Finoman szeleteljük fel a csilit, majd tálaljuk a quesadillákat a csilivel, a csiliszósszal, a joghurttal és a humusszal.
Készíthetünk hozzá friss, ropogós salátát is.