Belföld [4807] Belföldi, általam válogatott cikkek, írások. |
Bulvár | Celeb [138] Érdekesebb bulvár hírek. |
Bűnügy [223] Bűnügyi hírek, információk |
Extrém [239] Extrém, megdöbbentő hírek. |
Egészség | Életmód [652] Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok. |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [943] Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások. |
Gasztro | Recept [2680] Gasztronómiai hírek, információk, receptek. |
Horgász [1023] Horgászoknak szóló hírek, információk. |
Játék, -pihenés, -szórakozás [121] Ötletek, ajánlott oldalak, programok. |
Jó tudni! [2038] Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények. |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1114] Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira. |
Receptek sonkapréshez [27] Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez |
Számítástechika | IT [3256] Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb. |
Történelem | Kultúra [737] Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk. |
Tudomány | Technika [1792] Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek. |
Választások [285] Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk. |
Világ [2626] Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások. |
Weboldalam hírei [40] Tájékoztatás a honlapon történt változásokról. |
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
07:01:59 Készítsen eredeti olasz lasagnét házi tésztával! | |
Forrás: [origo]/TÁFELSPCC | 2017.09.29. Ugyan nem egy bonyolult ételről van szó, mégis nagyon fontos, hogy minden összetevő, tehát a besamelmártás, a bolognai ragu és a tészta is kiválóan sikerüljön, ha ínycsiklandó lasagnét szeretnénk az asztalra tenni. Ehhez az Akademia Italia séfjének, Alessandrónak már megvan a jól bevált receptje, amit mindenkivel meg is oszt. Jó hír, hogy a lasagne-nak megannyi változata van, úgyhogy a vegetáriánusoknak sem kell lemondaniuk erről az ételről, hiszen húsmentesen, finomabbnál finomabb zöldségek felhasználásával is elkészíthető. Bátran használjuk a vöröshagymát, fokhagymát, cukkinit, padlizsánt, sárgarépát, paprikát és a különböző fűszereket is, mint oregánó, bazsalikom, kakukkfű. Ugyanúgy elengedhetetlen a jó minőségű paradicsom konzerv, de megbolondíthatjuk akár vörösbab konzervvel is, sőt vannak akik még mandulát is adnak hozzá. Természetesen ehhez jön még a parmigiano-reggiano sajt, só, bors, olaj, és végül a jó étvágy. Válogassuk tehát bátran a hozzávalókat ízlésünknek megfelelően és merjünk kísérletezni! Forrás: Akademia Italia A nézők szeptember 2-án láthatták először az Akademia Italia gasztroműsor 2. évadának első epizódját a TV képernyőkön. Aki lemaradt volna Alessandro értékes konyhai trükkjeiről, az vasárnap 9:40-től a FEM3 csatornán, vagy itt nálunk visszanézheti az adást. Szombaton 11:00-től pedig ismételten vár mindenkit az Akademia Italia a TV2-n újabb receptekkel és érdekességekkel, na meg persze egy kis Itáliával. Lasagne al forno bologneseHozzávalók: Besamelmártás:
Bolognai ragu (800 g):
Tészta:
Plusz:
Elkészítés: Besamelmártás: Bolognai ragu: Tészta: A tálunkba a következő sorrendben rendezzük el a rétegeket: | |
|