Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
05:36:10 Ki szereti a csokis sütit? Ezt muszáj kipróbálni, eszméletlenül jól néz ki! | |
Forrás: Twice.hu | 2015.04.26 Az alábbi recept több időt vesz igénybe, tehát inkább hétvégére tartogassuk az elkészítését. A rutinos konyhatündérek biztosan gyorsan megsütik a csokis finomságot, de a kezdők készüljenek inkább rá. Fölösleges kapkodni. Szerezzük be a hozzávalókat, vegyünk egy mély levegőt, indítsuk el a videót, és kövessük nyomon a receptet. Az eredmény fantasztikus lesz, csak türelem kell hozzá. Hozzávalók a tésztához: 1 ¾ csésze (427 g) liszt, 1 ½ teáskanál só, 3 evőkanál cukrozatlan kakaó, 465 g étcsokoládé, durvára vágva, 1 ½ csésze (337 g) sótlan vaj, 2 ¼ csésze (510 g) kristálycukor, ¾ csésze (168 g) barna cukor, 7 tojás, 3 teáskanál vanília-kivonat Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki a tortaformát. 2. Tegyük a csokoládét és a vajat egy nagy tálba, és tegyük rá egy fazék fortyogó vízre vagy a mikrohullámú sütőben. Addig kevergessük, amíg a csokoládé és a vaj teljesen elolvad, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre hűlni egy kicsit. 3. Adjuk hozzá a cukrot, és egy habverő segítségével keverjük, míg teljesen elolvad. 4. Keverjük a tojásokat és a vaníliát össze, majd adjuk hozzá a csokoládé törmeléket. Egy habverővel addig keverjük, míg jól összeáll. 5. Szitáljuk a lisztet, a sót és a kakaót a csokoládés keverékbe. Óvatosan kevergessük, míg jól összeáll. 6. Öntsük a tésztát a kivajazott tepsibe, és süssük kb. 1 óra 20 percet. 7. Hagyjuk kihűlni a sütit teljesen felvágás előtt. De akár két nappal hamarabb is megsüthetjük, és lefagyaszthatjuk. Krém: Hozzávalók: 1 csésze (225 g) lágy krémsajt, 10 evőkanál olvasztott vaj, 1 ⅓ csésze barna cukor, 2 teáskanál vanília, 4 evőkanál tej, 1 csésze liszt, 6 csésze porcukor, 1 ⅓ csésze csoki chips. Elkészítés: a krémsajtot és a vajat keverjük el egy tálban, majd adjuk hozzá a barna cukrot és a vaníliát, majd ezekkel is jól keverjük el. Tegyük a masszához a porcukrot, és egy habverő segítségével dolgozzuk el egyenletesen. Majd hozzáadjuk a lisztet és a csoki chipset. 15 percre tegyük a hűtőbe, hogy megvastagodjon és jól összeálljon. De akár egy nappal hamarabb is elkészíthetjük, hogy megfelelő legyen az állaga. Most pedig készítsük el a csokoládé ganache-t (ejts:gánázs). Szükségünk lesz 225 gramm 72 %/-os keserű csokoládéra és 1 csésze tejszínre. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a tejszínt, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az apróra vágott csokoládét. Hagyjuk 3-4 percet álni, majd egy habverővel addig keverjük, míg a csokoládé elolvad. Ezzel díszíthetjük majd a torta tetejét, nyugodtan lecsoroghat az oldalán, így menőbb lesz a süti. | |
|