A Microsoft kedden végre elérhetővé tette a Windows 10 következő kiadásának önálló telepítőkészletét - igaz, egyelőre csak bizonyos felhasználók számára. A megtévesztő 2004-es verziószámmal érkező rendszert ugyanis csak az Insider program tagjai tudják letölteni, ők azonban az ISO készletből immár bármilyen gépre közvetlenül fel tudják azt rakni.

Bár a Microsoft a 19041-es buildszámú készletet már tavaly decemberben elkészítette, annak önálló telepítőjét csak most tette szélesebb körben is letölthetővé a felhasználók számára. Eddig a Windows ezen új kiadására csak azok tudtak áttérni, akik még egy korábbi verzióból raktak fel egy Insider telepítést, majd azt folyamatosan frissítgették az újabb kiadásokra.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy a Windows 10 szóban forgó, 20H1-ként is emlegetett új verzióját a Microsoft mikor fogja a hétköznapi felhasználók számára is elérhetővé válni. Jelenleg márciusi végi vagy április elejei érkezés tűnik a legvalószínűbbnek, de elképzelhető az is, hogy csak később kerül sor a megjelenésre.

Az új rendszer egyébként a korábbiaknál nagyobb kontrollt ad majd a felhasználóknak a frissítések telepítése felett, képes lesz a felhőből is lehetővé tenni újratelepítését, és a Windows-ba épített Linux alrendszer (WSL) egy továbbfejlesztett, 2-es verziójával fogja érkezni.