Az Apple által a napokban kiadott legújabb, 11.3-as iOS frissítést kellemetlen meglepetést tartogatott az iPhone 8 tulajdonosok egy része számára. Az Apple legújabb generációs telefonjainak ugyanis egy része gyakorlatilag használhatatlanná vált az operációs rendszer legfrissebb kiadására történő áttérést követően.

A probléma állítólag azokat a készülékeket sújtja, amiken korábban - vélhetően annak sérülése miatt - kicserélték a kijelzőt, de nem az Apple egy saját márkaboltjában. Az új megjelenítők eddig probléma nélkül működtek ezekben az egységekben, az iOS 11.3 felrakását követően azonban teljesen megszűntek érzékelni az érintéseket - ezáltal gyakorlatilag teljesen használhatatlanná téve a telefonokat.

A szervizek most azzal vádolják az Apple-t, hogy mindezt direkt intézte így azért, hogy eltántorítsa az iPhone-vásárlókat attól, hogy saját márkaboltjain kívül, független szervizekben javíttassák meg készülékeiket. Az almás vállalat igen komoly lobbitevékenységet folytat a törvényhozásban is annak érdekében, hogy a vásárlóknak ne legyen joga máshol szervizeltetni telefonjaikat - egyelőre szerencsére kevés sikerrel.

A cégnek mindenesetre most sikerült hatásosan kitolnia az iPhone 8-akat független boltokban javíttató felhasználókkal. A frissítés következtében megbénult készülékek működése ugyan helyreállítható, de ehhez ismét be kell szállítani a szervizbe és fel kell nyitni őket, majd egy chip cseréjével lehet lecserélt kijelzőjüket ismét működőképessé varázsolni.