Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
08:30:05 Koreai BIBIMBAP Mengyitől. | |
Forrás: Street Kitchen | 2022.01.16. A bibimbap egy igazi klasszikus dél-koreai étel. Önmagában a bibim jelentése kevert, a bap pedig rizst jelent. Hagyományosan tűzforró kőtálban szolgálják fel, így az étel utolsó főzési fázisát tulajdonképpen maga a vendég végzi el. Sokszor emiatt majdnem nyersen kerül rá a marhahús és a tojás, hogy a kőtál hőjével készre tudjuk keverni a fogást. Ha sehol sem találtok koreai chilipasztát, keverjetek egy közepes erősségű chiliszószhoz némi cukrot. Hozzávalók 4 főre: A hús pácolásához
A bibimbap szószhoz
A zöldségekhez
Az összeállításhoz
Elkészítése: A bibimbap elkészítéséhez első lépésben a marhacombot becsomagoljuk frissentartó fóliába, és betesszük a fagyasztóba 30 percre. Ezután kicsomagoljuk a húst, és felvágjuk 2 mm vastag szeletekre. Ügyeljünk arra, hogy az izomszálakra merőlegesen szeleteljük a húst, hogy ne legyen rágós. A pácoláshoz egy közepes tálba tesszük a hússzeleteket, mehet hozzá a kis lyukú reszelőn lereszelt körte, a zúzott fokhagyma, a gyömbér, a szójaszósz, a méz, a szezámolaj és a koreai chilipaszta, összekeverjük, majd legalább 30 percig pácoljuk a húst. SzószAz étel lelkének tekintett bibimbap szósz elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat, végül belereszeljük a fokhagymát, majd addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A sárgarépát, a cukkinit és a shiitake gombát vékony csíkokra vágjuk, majd külön edényekbe rakjuk. A cukkinit megszórjuk fél teáskanál sóval, és hagyjuk állni 10 percig, hogy levet eresszen. Két serpenyőben felmelegítünk 2-2 ek olajat közepes lángon. Az egyik serpenyőben a gombát, a másik serpenyőben a répát kezdjük el pirítani. A gombához 2 perc után hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot és 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 percig keverjük, majd kiszedjük egy tálba. Kicsit megtisztítjuk a serpenyőt, majd az alaposan kinyomkodott cukkinit is pirítani kezdjük egy kevés olajon. A répát pirítás közben sózzuk, majd ha mindkét zöldség megpuhult, le is vehetjük a tűzről, és külön tálakba tesszük az összeállításig. Ezt követően egy serpenyőbe öntünk 1 tk szezámolajat, beletesszük a spenótot, és addig pirítjuk, amíg el nem kezd fonnyadni. Adunk hozzá 1 gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót, összekeverjük, majd félretesszük egy külön tányérba. Ha szükséges, a tálalás előtt nyomkodjuk ki a folyadékot a spenótból. A babcsírát egy párolókosárba tesszük, majd forrásban lévő víz felett 4-5 perc alatt készre pároljuk. Hideg víz alatt leszűrjük, majd lehűtjük, és a felesleges folyadékot kézzel kinyomkodjuk. Egy tálba tesszük, és hozzáadunk 2 tk szezámolajat, a halszószt és 1 gerezd zúzott fokhagymát, majd összekeverjük. A pácolt marhahús sütéséhez egy grillserpenyőben felmelegítjük az olajat közepesen magas hőfokon, majd oldalanként 1-3 perc alatt készre sütjük a húst, ízlés szerint jobban vagy kevésbé átsütve. Végezetül egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, ráütjük a tojást, és elkészítjük a tükörtojásokat ízlés szerint. A bibimbap összeállítása:Egy adag rizst egy mélytányérba szedünk, a zöldségeket és a húst szépen, csoportokra bontva egymás mellé rakjuk, és végül egy tükörtojást helyezünk a tányér közepére. A tetejére öntünk a szószból, meglocsoljuk szezámolajjal, megszórjuk egy kis szezámmaggal, és kész! Fogyasztáskor fontos, hogy jól összekeverjük a zöldségeket, a húst, a rizst és a szószt, így elérve a maximális ízhatást.
Ha tetszett a bibimbap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon! | |
|