Csütörtök, 2024-11-14, 07:31:16
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 200
    Vendégek: 199
    Felhasználók: 1
    georgio
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2022 » Február » 11 » Lajos-féle húsvéti PORCHETTA
    08:10:41
    Lajos-féle húsvéti PORCHETTA

    Forrás: Street Kitchen | Fördős Lajos | 2021.03.22.

    A húsvéti asztalra megannyi finomság kerülhet a sonkától kezdve a rakott ételeken át, a tojásos krémekig. De most lépjetek ki a komfortzónátokból és készítsétek el ezt a fantasztikus olasz sültet. Igazán megéri a fáradozást, én mondom nektek.

    Hozzávalók: (8-10 főre)

    A porchettához:

    •     1 db sertésdagadó (1,5-1,8 kg)
    •     só, bors
    •     100 ml vörösbor
    •     100 ml olívaolaj
    •     1 - 2 ág friss oregánó (vagy 1 tk morzsolt)
    •     3 - 4 ág zsálya
    •     3 - 4 ág kakukkfű
    •     ½ csokor bazsalikom
    •     2 - 3 ág rozmaring
    •     1 kis csokor petrezselyem
    •     6 - 8 gerezd fokhagyma
    •     2 szál újhagyma
    •     1 db száraz zsemle
    •     ½ csomag porzselatin
    •     2 - 3 db kemény tojás

    A hús sütéséhez:

    •     2 fej hagyma
    •     2 szál paszternák
    •     1 marék koktélparadicsom
    •     1 db zöld kaliforniai paprika
    •     20 ml olívaolaj
    •     50 ml vörösbor
    •     70 - 80 ml víz
    •     1 tk paradicsompüré
    •     1 db citrom reszelt héja

    A körethez:

    •     1 szál paszternák
    •     1 szál petrezselyemgyökér
    •     1 szál sárgarépa
    •     1 fej hagyma
    •     4 - 5 gerezd fokhagyma
    •     1 - 2 db színes kaliforniai paprika
    •     1 marék koktélparadicsom
    •     só, bors
    •     3 - 4 ek olívaolaj
    •     650 - 800 g újburgonya

    A salátaecethez:

    •     1 l víz
    •     1 csapott ek só
    •     3 púpozott ek porcukor
    •     1 ek 20%-os ételecet

    A salátához:

    •     100 g kéksajt
    •     ½ db citrom héja és leve
    •     3 szál újhagyma
    •     1 fej lila hagyma
    •     ½ db kaliforniai paprika
    •     2 gerezd fokhagyma
    •     30 - 40 ml olívaolaj
    •     100 g tejföl
    •     4 - 5 ek a salátaecetből
    •     só, bors
    •     2 db fejes saláta
    •     1 - 2 db kemény tojás

    A szafthoz:

    •     1 ek paradicsompüré
    •     1 csipet bors
    •     2 gerezd fokhagyma
    •     200 ml víz
    •     2 ek keményítő
    •     5 - 6 ág bazsalikom

    Elkészítése:

    A porchetta esetében a dagadó előkészítésével kezdünk: átszabjuk úgy, hogy a vastagabb részeket bevágjuk, és szétterítjük. Az esetleges sérüléseket vagy a túlzottan vékony részeket a nyesedékkel pótoljuk.

    Egy a hússal megegyező méretű tepsi aljára sót és borsot szórunk, beletesszük a húst, és a másik oldalát is sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk vörösborral és olívaolajjal, és így hagyjuk állni.

    Az átszabásból maradt húsnyesedékeket vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük.

    A zöldfűszerek leveleit lehúzzuk a száráról, és a fokhagymával, újhagymával együtt összevágjuk, majd a csíkozott húshoz adjuk. Megszórjuk sóval és borssal, és alaposan összekeverjük.

    A pácolódó húsra reszelünk a száraz zsemléből (vagy megszórjuk zsemlemorzsával), hogy felszívja az olajat és a bort, majd kivesszük a tepsiből, és lefektetjük a feltekeréshez.

    A fűszerezett húsvagdalékot elosztjuk a dagadón úgy, hogy a két szélére nem teszünk belőle, hogy majd rendesen össze tudjon tapadni. Megszórjuk a zselatinnal, és a közepén egy sorban elosztunk rajta 2-3 db keményre főzött, felszeletelt tojást. Szorosan feltekerjük, majd kb. 3 centinként kötöző spárgával szorosan összekötözzük.

    A hagymát, a paszternákot, a paradicsomot és a paprikát összevágjuk, egy tepsi aljába szórjuk, és a zöldségekre fektetjük a húst. Meglocsoljuk olívaolajjal és vörösborral, és kb. 50 ml vizet locsolunk alá. Átkenjük a maradék vízzel hígított paradicsompürével, és ráreszeljük a citrom héjat. 

    Letakarjuk alufóliával és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük másfél órára. Ha nagyobb a húsunk, érdemes 15-20 perccel tovább sütni. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, a szaftjával kicsit megkenjük a porchettát, és 200 fokra felmelegített sütőben, 10-15 perc alatt megpirítjuk.

    KÖRET:

    A körethez a paszternákot, a gyökeret és a sárgarépát átlósan felvágjuk, a hagymát és a paprikát felcsíkozzuk, a koktélparadicsomot és a fokhagymát pedig egészben a többivel egy tálba tesszük. Megsózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és megszórjuk a borssal, majd belekeverjük a mosott újburgonyát (héjastul), és egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Letakarjuk alufóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt puhára sütjük, majd fólia nélkül 4-5 percig pirítjuk.

    SALÁTA:

    A salátaecethez a vízben elkeverjük a sót, a porcukrot és az ecetet. A salátaöntethez lereszeljük a kéksajtot, ráreszeljük a citrom héjat, beleszórjuk a 2 szál összeaprított újhagymát, és a finomra vágott lila hagymát. A paprikát apró kockákra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Jöhet hozzá 2-3 gerezd átnyomott fokhagyma, egy jó adag olívaolaj és a tejföl, majd 4-5 kanál salátaecettel hígítjuk. Az ízéhez még elengedhetetlen a só, a bors és a citrom leve, majd az egészet alaposan összekeverjük.

    A fejes salátákat megmossuk, majd torzsájukkal együtt felnegyedeljük, kicsit beáztatjuk a salátaecetbe, majd kinyomkodjuk, egy nagy tálra fektetjük, és meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal. Mindegyik negyedre teszünk egy kanállal a salátaöntetből, rájuk reszeljük a keményre főtt tojásokat, és a megmaradt szál újhagymát finomra vágva rászórjuk.

    SZAFT:

    A szaftot a hús sütése közben keletkező folyadékból készítjük el. Ezt egy lábasba szűrjük, a zöldségekre pedig már nem lesz szükségünk. Erős lángon visszaredukáljuk a folyadékot, beletesszük a paradicsompürét, amit addig pirítunk benne, amíg rozsdabarna színt nem kap. Beleszórjuk a borsot és az átzúzott fokhagymát, egy percig kevergetve átpirítjuk, majd felöntjük 100 ml vízzel. A keményítőt kikeverjük a víz másik felével, és a szafthoz adjuk, majd kiforraljuk. A bazsalikomot felaprítjuk és a szaftba tesszük.

    Tálalás előtt a húsról levágjuk a kötöző spárgát, felszeleteljük, és a sült zöldségekkel, a szafttal és a salátával tálaljuk.

    lajos porchetta

    Lajos-féle húsvéti porchetta

    Ha tetszett ez a húsvéti porchetta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon
     

    További húsvéti főételek:

    Baconbe tekert sertésszűz

    Egészben sült mustáros tarja

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 186 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): húsvét, recept, street hichen, fogások, ünnepi, fördős lajos, húsvéti, dagadó, Lajos-féle, receptek, porchetta | Helyezés: 0.0/0