Azok a vásárlók, akik a piacra dobása óta eltelt pár napban megvették az Apple valamelyik új iPhone 12 készülékét, abban kicsit többet kaptak a pénzükért, mint amiről tudtak. Az almás vállalat ugyanis a jelek szerint elrejtett egy olyan hardverkomponenst is legújabb generációs telefonjaiban, ami egy eddig titkolt képességgel vértezi fel azokat.

 

Az Apple-t az amerikai kommunikációs felügyelethez (FCC) benyújtott hivatalos dokumentumok buktatták le, amikben a cégnek kötelezően meg kell jelölnie az eszközök minden, elektromos zavarkeltés szempontjából releváns képességét. Ezekből pedig kiderült, hogy az iPhone 12-kben a vállalat elrejtett pár olyan áramkört is, amivel azok alkalmassá válhatnak más eszközök vezeték nélküli töltésére is.

Ez tehát azt jelenti, hogy az új almás telefonok maguk is képesek lehetnek majd talán pl. az AirPods fülhallgatók töltésére, ha utóbbiak használat közben lemerülnek, és a felhasználó rájuk helyezi azokat. A funkció egyelőre nyilvánvalóan nincs aktiválva bennük és az Apple nem is jelentette be azt, de később, egy szoftverfrissítéssel valószínűleg be tudja majd kapcsolni azt a már korábban eladott készülékeken is.

Azt, hogy a vállalat miért titkolta el a képességet, egyelőre nem lehet tudni, de két magyarázat tűnik valószínűnek. Az egyik, hogy az utolsó pillanatban valamilyen problémát fedeztek fel a töltéssel, aminek megoldásáig (ha sikerül) nem akarták az bejelenteni. A másik lehetőség, hogy a kiegészítőt, amihez szánták az új töltési képességet, még nem jelentették be (lehet szintén esetleg valamilyen probléma miatt), és az Apple az iPhone-o eddig titkolt funkcióját csak a szóban forgó kütyüvel együtt leplezi majd le.

Arra ugyanakkor, hogy erre mikor készül a vállalat, tipp sincs nagyon egyelőre.