Bár azt, hogy a Microsoft teljesen megújuló és immár a Chromium motorra épülő Edge böngészője a Windows mellett más platformokon is fog futni, már korábban tudni lehetett, eddig csak a szoftver Mac és Android portja tűnt biztosnak. A cég azonban BUILD konferenciáján egy olyan diát is megvillantott, ami megerősíteni látszik, hogy az új böngésző a harmadik legelterjedtebb operációs rendszerre, a Linux-ra is meg fog jelenni.

Bár az egyelőre kérdéses, hogy a nyílt forrású rendszer használói mennyire örülnek majd egy redmondi böngészőnek, maga a tény, hogy az Edge erre a platformra is meg fog jelenni azt jelenti, hogy a Microsoft teljespályás ellentámadást indíthat majd a Chrome-mal szemben a böngészők piacán. Annyira, hogy a Linux-port révén elméletileg még a Google saját asztali rendszerén, a Chrome OS-en megjelenhet alternatívaként annak beépített böngészőjével szemben.

A Microsoft egyébként a Windows után a héten a Mac-ekre is letölthetővé tette az új Edge egy előzetes változatát, a Linux alatt futó változatot azonban a szóban forgó dián kívül egyelőre nem említette.