Egy nagyon finom és egyszerű mákos palacsinta recept, a krémtől tényleg mákos gubára emlékeztető az íze. Nagy kedvenc, ha még nem kóstoltad, ezt próbáld ki.
Tészta:
- 25 dkg liszt,
- 7,5 g darált mák,
- 3 tojás,
- 1 ek cukor,
- 1 cs vaníliás cukor,
- 2,5 dl tej,
- 2,5 dl tejszín,
- 1,5 dl szódavíz (ásványvíz),
- 2 evőkanál olaj.
Krém:
- 5 dl tej,
- 4 tojás sárgája,
- 60 g liszt,
- 10 dkg cukor,
- 4 dkg vaj.
A tészta hozzávalóit kikeverjük, kiolajozott palacsintasütőben egyesével kisütjük. A krém hozzávalóit a vaj kivételével összekeverjük és megfőzzük. Ha a krém kihűlt, a puha vajat is hozzákeverjük. Megkenjük a palacsintákat a krémmel, feltekerjük és már fogyaszthatjuk is.
Matolcsiné Rácz Ildikó konyhájából