Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [404] |
Csináld magad [1] |
Extrém [318] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [486] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [719] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4255] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
18:42:44 Mandulás omlós csók | |
A vaj a mandulával olyan tökéletes egységet alkot, ami egészen felülmúlhatatlanná teszi ezt a sütit. Az igazán omlós sütemények egyik titka kétségtelenül a liszt mennyiségéhez képest jelentősnek mondható vaj (és soha nem margarin) hozzáadásában, valamint az ízesítés apró fortélyaiban rejlik. 30-32 darab süteményhez: 20 dkg süteményliszt, 5 dkg hámozott, őrölt mandula, 7 dkg porcukor, 18 dkg vaj, 1 db közepes méretű tojás szétválasztva, 1 csipet só, 5 dkg hámozott, szeletelt mandula, 3-4 evőkanál házi szilvalekvár Elkészítés:A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, az őrölt, hámozott mandulát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd nagylyukú reszelőn belereszeljük a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, a tojássárgájával tésztává dolgozzuk. A fehérjét félretesszük. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk úgy, hogy nagyjából 3 cm vastag hengerré formázzuk. 1 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben.A kissé megkeményedett tésztát ˝ cm vastag szeletekre vágjuk, minden szeletből kis golyóbist formázunk. Egy nagy tepsit sütőpapírral lefedünk, a sütőt 160 fokra előmelegítjük.A
tojásfehérjét villával kissé felverjük. A szeletelt mandulát kissé
összetörjük, tálba szórjuk. A kis golyók közepébe egy méretes fakanál
nyelével kis lyukat fúrunk, ügyelve arra, hogy az aljukat véletlenül se
szúrjuk át. ![]() Amikor mindegyikkel elkészültünk, betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet 150 fokra mérsékeljük. 10-12 perc alatt világosra sütjük. Néhány percet még a tepsiben hagyjuk várakozni a nagyon-nagyon omlós süteményeket, közben mindegyik közepére 1 mokkáskanálnyi szilvalekvárt teszünk. Ezt követően a töltött csókokat rácson hagyjuk hűlni. (Nagyjából 1 óra várakozás után a lekvár felszíne kissé megszárad.) További receptekért kattints a Mindmegettére>> | |
|