Alig egy héttel az után, hogy a Microsoft elismerte: valóban a Chromium-ra cseréli le Edge böngészője motorját, a cég máris beharangozott egy programot az új szoftver tesztelésére. A frissen elindított Edge Insider keretében a felhasználók éppen úgy kipróbálhatják majd az új böngészőt már fejlesztés közben, sőt, ráhatással is lehetnek annak evolúciójára, ahogy az már évek óta lehetséges a Windows esetében is.

A Microsoft egyelőre csak a jelentkezést teszi lehetővé az új programban egy frissen létrehozott weboldalon, ahonnan azonban még nem lehet letölteni az új Edge egy nagyon korai előzetesét sem. A cég azt sem árulja el, hogy ennek érkezésére mikor lehet majd számítani, bár reálisan vélhetően erre legkorábban majd csak valamikor a jövő év elején kerülhet majd sor.

Azok, akik szeretnék kifejezni érdeklődésüket a dolog iránt és majd - amikor lehetőség adódik rá - bekapcsolódni az immár a Chromium-on alapuló Edge előzetes kiadásainak tesztelésébe, itt adhatják le jelentkezésüket a programba. A megújult böngésző vélhetően külön programként lesz majd letölthető, várhatóan a Windows 10 mellett az operációs rendszer-család régebbi tagjaira (Windows 7 és 8.x) is.