A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy mindenki számára elérhetővé tette a Windows Update-en keresztül a Windows 10 legújabb verzióját. Redmond az Alkotói Frissítést még áprilisan adta ki, de azóta az csak a felhasználók egy része számára jelent meg automatikus frissítésként.

Emiatt a kiadása óta eltelt három hónapban csak a Windows 10-ek mintegy egy harmadára került fel az új verzió, de legtöbbjük továbbra is az előző kiadást, az Évfordulós Frissítést futtatta. Ez mostantól drasztikusan megváltozhat, hiszen az utóbbi gépek nagy része is vélhetően napokon belül áttér majd az Alkotói Frissítésre.

Annak oka, hogy mostantól már a Windows Update-en keresztül is egyszerűen felkerülhet bárki gépére az új verzió az, hogy a Microsoft szerint mostanra elérte azt a stabilitási szintet, hogy még a legaggódóbb, eddig a korábbi kiadásokhoz ragaszkodó vállalati ügyfelek is biztonsággal felrakhatják azt.

A frissítés egyébként már csak azért is elkerülhetetlen, mert a Windows 10 eredeti, 2015 júliusi verziójának támogatása már májusban megszűnt, és októberben a Novemberi Frissítés is erre a sorsra fog jutni. Így az Alkotói Frissítés mellett hamarosan az egyetlen támogatott korábbi verzió az Évfordulós Frissítés marad majd.