A Microsoft a héten kénytelen volt mindjárt két, Office csomagjaihoz kiadott frissítést is visszavonni, miután kiderült, hogy azok több bajt okoznak, mint amennyit megoldanak. A KB4461522 és KB2863821 foltok elvileg a naptár működésén fejlesztenének, de telepítésük után az irodai szoftverek véletlenszerű összeomlásokat kezdenek el produkálni használat közben.

Hasonló hibát okoz egy harmadik, szintén az Office-hoz kiadott folt is, amit azonban a Microsoft nem vont vissza. Ennek oka az, hogy a KB4461529 egy biztonsági hibát javít, ami kihasználásának meggátlása nyilván fontosabb, mint a jellemzően csak kisebb kellemetlenséget jelentő fagyások elkerülése.

Bár a hibás foltok nem okoznak olyan nagy problémákat, mint anno a Windows 10 Októberi Frissítésének végzetes adattörlési bugja tette, maga a tény, hogy újabb három folt került hibásan kiadásra a cég által, komoly problémákra világít rá a Microsoft tesztelési folyamatával kapcsolatban. A korábbi példák alapján azt lehetett hinni, hogy a szűrőkön csak véletlenül csúszott át egy hiba, de az új fejlemények nyomán felmerülhet a rendszerszintű probléma gyanúja is.

Mindenesetre a Microsoft azt tanácsolja azon felhasználóknak, akik már felrakták a hibás nem biztonsági jellegű foltokat, hogy szedjék le azt gépeikről addig, amíg ki nem adja azok egy javított változatát. A harmadik, biztonsági jellegű folt esetében ez nem javasolt, hiszen a folt hiányában ismét kihasználhatóvá válható biztonsági résen át bejutó vírusprogramok vagy hackerek az összeomlásoknál sokkal nagyobb problémákat is okozhatnak.