A Microsoft kedden, szokásos havi foltnapja áprilisi iterációjában adott ki utoljára frissítéseket a Windows 10 két korábbi verziójához. A 1607-es verziószámot viselő Évfordulós Frissítés, valamint a 1511-es Novemberi Frissítése így a továbbiakban már nem fog kapni javításokat.

A még támogatott verziók így kizárólag a múlt év elején kiadott, 1703-as számmal érkezett Alkotói Frissítés, valamint az ősszel megjelent 1709-es Őszi Alkotói Frissítések maradtak - amikhez hamarosan hozzájön majd az állítólag 1803-as verziószámú Tavaszi Alkotói Frissítés is. Utóbbi kiadási időpontja továbbra sem ismert, de vélelmezhető, hogy a Microsoft a napokban végre sort kerít majd erre is.

Ezek után következőnek az Alkotói Frissítés fog nyugdíjba vonulni, ami idén október 9-én fog utoljára frissítést kapni. 2019 áprilisában aztán az Őszi Alkotói Frissítés támogatása is meg fog szűnni.

Az említett időpontok után nem lehet majd tovább halogatni a Windows 10 következő kiadására frissítést a biztonság kockáztatása nélkül. Ez alól egyedül a vállalati felhasználók fognak kivételt képezni, akik a támogatási időpont lezárultát követően még 6 hónapig kitolhatják a régebbi verziók használati idejét az operációs rendszer Enterprise kiadásai esetében.