Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
07:51:38 Mengyi -féle Nyári tekercs | |
Forrás: Street Kitchen | Li Mengyi | 2022.07.02. Itt a nyár, itt a hőség! Ezért a tavaszi tekercs helyett most készítünk néhány istenien finom, hideg nyári tekercset. Nagyon sok féle töltelék közül lehet választani, így hát nézzünk is meg kettőt belőle! Természetesen egy jó kis házi készítésű édes chilit is párosítunk mellé. Hozzávalók: 6 darabhoz Az édes chiliszószhoz
A tekercsekhez
Elkészítése:
A nyári tekercs elkészítéséhez először az édes chiliszószt készítjük el, amihez (ha nincs kedvetek nekiállni, nyugodtan lehet helyettesíteni bolti verzióval) az ananászt felkockázzuk, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk, a chilit kettévágjuk és kimagozzuk. Egy fazékban vizet forralunk, majd beletesszük a paprikát, a chilit és a fokhagymát, majd közepes lángon puhára főzünk mindent. Közben a sárgarépát, az uborkát és a lila káposztát 10 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Miután megpuhultak a zöldségek, leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk 40 ml-t. A zöldségeket egy aprítógépbe öntjük, hozzáadjuk az ananászt, majd felöntjük a főzővízzel és simára aprítjuk. Ez követően egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a rizsecetet, a cukrot és a sót. Ilyenkor érdemes megkóstolni, majd tetszőlegesen még édesíteni vagy savanyítani. Kisebb lángon addig főzzük, amíg sűrűbb lesz, ezután levesszük a tűzről, és készen is van a házi édes chiliszószunk. Rákos és vegetáriánus nyári tekercset fogunk készíteni. A rákot megpucoljuk, és sós vízben 1-2 perc alatt készre főzzük (amennyiben főtt, pucolt rákot vettetek, ezt a lépést hagyjátok ki), majd sózzuk és meglocsoljuk citromlével. Ezután a rizstésztát lobogó, sós vízben 3-4 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel átmossuk és lecsepegtetjük. Rövidebb darabokra vágjuk, hogy könnyebben fogyasztható legyen és félretesszük. A salátaleveleket megmossuk, és nagyobb darabokra tépkedjük. A rizslapot hideg vízben 1 perc alatt puhára áztatjuk. A rákos tekercshez rátesszük a rizslapot egy vizes konyharuhára, hogy ne ragadjon le, majd fordított logikával először megszórjuk a rizslap közepét egy pici szezámmaggal. Ráteszünk 3 db rákot, ezután 3 db bazsalikomlevelet, a következő réteg egy nagyobb salátalevél, végül egy pici rizstészta. Én szeretek ilyenkor a rizstésztába keverni egy kis édes chiliszószt, de ez opcionális, mivel külön mártogatva is fogyasztható. Ügyeljünk arra, hogy annyi töltelék kerüljön a rizslapba, hogy minden oldalán még maradjon behajtható üres terület. Első lépésben az oldalakat fogjuk befelé hajtogatni szorosan, majd az alsó részt hajtjuk felfelé. Utolsó lépésben pedig a felső részt fogjuk lefelé szorosan ráhajtani a tekercsre. Megfordítjuk és készen is van a rákos nyári tekercs. Vegetáriánus változatA vegetáriánus esetében a rizslapot megszórjuk szezámmaggal, egymás mellé ráhelyezzük a répát, az uborkát és a káposztát, majd jöhetnek a bazsalikomlevelek, a salátalevél, végül a chiliszósszal összekevert rizstészta, és becsomagoljuk az előzőek szerint. Frissen érdemes fogyasztani a maradék édes chiliszósszal mártogatva.
Ha tetszett a nyári tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! | |
|