A Microsoft az elmúlt napokban folytatta azt a furcsa, egyelőre érthetetlen kampányt, amit még a hét elején kezdett meg, és amiben látszólag Windows rendszerének évtizedekkel ezelőtt elavult első kiadását jelenti be újdonságként. A cég legújabb tweetjében pl. arra szólítja fel a vásárlókat, hogy azok még ma szerezzék be a Windows 1.0-t - de nem tudni, hogy miért.

"Legyél te is a számítógépes forradalom része, és szerezd be Windows 1.0-kópiádat még ma!", olvasható az újabb rejtélyes tweetben a Windows hivatalos Twitter-csatornáján. Utóbbin a hétfői után és a mostani előtt kedden egy másik bejegyzés is felbukkant, amiben arról áradozott Redmond, hogy az olyan windows-os szoftverek, mint pl. az Excel, a Chart és Flight Simulator milyen elképesztő távlatokat nyitnak majd meg a felhasználók számára nyári megjelenésüket követően.

Bár azt még mindig nem tudni, hogy pontosan mi is a célja a Microsoftnak az új, furcsa tweetekkel, az már kizárható, hogy egyszeri mókáról lenne szó. A napokban, illetve idén sincs a Windows 1.0-nak kerek évfordulója, így szinte egészen biztos, hogy Redmond nem erről akar megemlékezni az üzenetekkel, hanem valami újdonság leleplezéséhez készíti elő a terepet - de, hogy ez mi lehet, azt egyelőre rejtély övezi.

Az mindenesetre gyanús, hogy a furcsa tweetekhez csatolt videókban a cég kizárólag logókat jelenít meg - így nem kizárt, hogy újabb arculatváltásnak nézünk elébe. A Microsoft utoljára 2012-ben cserélte le saját, illetve a Windows logóját is, és lehet, hogy ezeket fogja ismét frissítésnek alávetni hamarosan.

Mások szerint a Stranger Things sorozat ma induló legújabb évadjában juthat majd fontos szerephez a Windows 1.0, és a Microsoft kommunikációja valami keresztpromóció része. Ez ugyanakkor meglepő és új lenne a cégtől, ami korábban nem vett ilyesmiben részt, és egyébként is más ligában játszik, mint egy TV-sorozat.