A Microsoft a héten frissítette a Windows 10 még tavaly tavasszal kiadott, 2004-es verziószámú változatának információs oldalát, amit egy új üzenettel egészített ki. Ennek értelmében a cég szerint a rendszer szóban forgó verziója immár megérett a széleskörű használatban történő bevezetésre.

Redmond jellemzően akkor látja el ezzel a jelöléssel termékeit, amikor abból már sikerült kiirtani minden olyan problémát, ami megakadályozhatná annak telepítését a szoftver korábbi változatait futtató gépekre, vagy működési zavart okozhatna az áttérés után. Érdekes módon azonban a szóban forgó információs oldal még jelenleg is listáz két ilyen problémát a Conexant audiómeghajtókkal kapcsolatban, és Redmond ezek megoldatlansága ellenére nyilvánította széles körben bevezethetőnek a rendszert.

Ennek hátterében az állhat, hogy a Windows 10 kérdéses, "2020 Májusi Frissítés"-ként is ismert 2004-es verziója immár lassan egy éves lesz, valamint, hogy az előző verzió, a 1909-es támogatása hamarosan megszűnik majd. A rendszer ezen kiadásához ugyanis az otthoni felhasználók már csak három további hónapig kapnak majd frissítéseket, májust követően azonban mindenképpen át kell majd térniük legalább a 2004-es verzióra ahhoz, hogy gépük továbbra is foltozásra kerülhessen folyamatosan.

Ugyanakkor annak aki megteheti, érdemesebb lesz inkább a Windows 10 legalább eggyel későbbi, tavaly ősszel megjelent 20H2-es verziójára áttérnie - sőt, májusban talán már a rendszer következő, 21H1-es frissítése is elérhetővé válhat majd.