A Microsoft a múlt hét végén egy figyelmeztetést adott ki, amelyben arra hívja fel elsősorban a vállalati rendszergazdák figyelmét, hogy ne halogassák tovább egy, a cég által még augusztusban kiadott kritikus frissítés telepítését. A cég ugyanis azt érzékeli, hogy hackerek aktívan elkezdték kihasználni az akkor javított, Zerologon nevű sebezhetőség kihasználását, amivel az egész vállalati hálózat átvehetik az ellenőrzést.

A hiba részleteit annak veszélyességére való tekintettel az egy hónappal korábbi javítás ellenére is csak szeptember közepén hozták nyilvánosságra, már akkor is megjegyezve, hogy az egyik - ha nem ugyan a - eddig felfedezett legveszélyesebb Windows sérülékenységről van szó. Kihasználásával ugyanis illetéktelen behatolók egy csapásra a legmagasabb jogosultságokat szerezhetik meg a vállalati hálózatokon, ezáltal lehetőséget nyerve annak megbénítására, sőt, forgalmának kifigyelésére, vagy akár annak felhasználásra más hálózatok és gépek megtámadására.

A sebezhetőség szerencsére az otthoni Windows-felhasználók legtöbbjét közvetlenül nem érinti, ráadásul esetükben nincs is lehetőség a foltok telepítésének egy hónapnál további elodázására - így nekik nem kell különösen aggódniuk amiatt, hogy őket is megtámadják a hibán keresztül.