Péntek, 2024-04-26, 13:16:19
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5504]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [380]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [182]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4049]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2407]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [594]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4064]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2947]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [376]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3303]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Naptár
    «  Október 2016  »
    HKSzeCsPSzoV
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2016 » Október » 11 » Minden, amit a hússütésről tudni akart
    07:03:01
    Minden, amit a hússütésről tudni akart

    Forrás: Dívány - Alapkonyha | Koncz Andrea | 2014.09.24.

    Hány fokon, mennyi ideig, szeletben vagy egyben? Olyan kérdések, amik a szerkesztőség tagjait gyakran foglalkoztatják, ha húst kell sütni. Mivel valószínűleg nem csak mi vagyunk időnként tanácstalanok, ezért most összeszedtük egy hatalmas gyűjtésbe, melyik húst milyen formájában hogyan, és mennyi idő alatt kell elkészíteni.

    Az adatok forrása a Larousse Gastronomique és a BBC Good Food sütési idő kalkulátora.

    A belső (mag) hőmérséklet:

    Ha van maghőmérője, igazán biztosra tud menni. A hús akkor van készen (és akkor biztonságos a fogyasztása), ha belső (mag) hőmérséklete eléri ezeket az értékeket:

    • Sertés: 75-80 fok
    • Baromfi: 75-80 fok
    • Marha, bárány, borjú: angolos-52 fok, medium-60 fok, teljesen átsült-75-80 fok

    A maghőmérséklet mérésekor figyelni kell arra, hogy ha a hús esetleg töltött, akkor a töltelék közepének is el kell érnie a biztonságos hőfokot.

    Sertés sütési idők

    Fotó: Shutterstock

    Darab Szeletvastagság Grillezés perc /oldal Serpenyőben sütés perc/oldal Csíkokban sütés/225 gramm
    Szűzérme szeletben 1-1,5 cm 3-5 perc 2-4 perc 2-4 perc+2 perc, amikor a zöldségeket hozzáadjuk
    Darabok, mint oldalas felvágva 2-3 cm 8-10 perc 8-10 perc -
    Steak, mint karaj vagy comb szeletben 1-2 cm
    2 cm
    6-8 perc
    8-10 perc
    6-8 perc
    8-10 perc
    2-4 perc+2 perc, amikor a zöldségeket hozzáadjuk
    Kiklopfolt szeletek, szűz vagy karaj 5 mm 2-4 perc 1-2 perc 2-4 perc+2 perc, amikor a zöldségeket hozzáadjuk
    Hasalja szeletek 1-2 cm 8-10 perc - -

     Ha pedig egyben sütne sertést a sütőben, a következő időkkel számoljon a megfelelő eredményhez:

    Sütési idő 180 fokra előmelegített sütőben (gáz: 4-es fokozat). Figyelem! A hús súlya az esetleges töltelékkel együtt mérendő!
    Hús fajtája Angolos Medium Teljesen átsütött
    Sertés - (30 perc/minden 45 dkg)+30 perc (35 perc/minden 45 dkg)+35 perc

     Marhahús sütési idők

    Fotó: Shutterstock

    Darab Szeletvastagság Grillezés perc /oldal Serpenyőben sütés perc/oldal Csíkokban sütés/225 gramm
    Steak, mint fartő (rump) és keresztfartő (sirloin) 2 cm Angolos: 2,5 perc Medium: 4 perc Well done: 6 perc Angolos: 2,5 perc Medium: 4 perc Well done: 6 perc 2-4 perc+2 perc, miután hozzáadjuk a zöldségeket
    Bélszín 2-3 cm Angolos: 3-4 perc Medium: 4-5 perc Well done: 6-7 perc Angolos: 3-4 perc Medium: 4-5 perc Well done: 6-7 perc  -

    Ha pedig egyben sütne marhát a sütőben, a következő időkkel számoljon a megfelelő eredményhez:

    Sütési idő 180 fokra előmelegített sütőben (gáz: 4-es fokozat). Figyelem! A hús súlya az esetleges töltelékkel együtt mérendő!
    Hús fajtája Angolos Medium Teljesen átsütött
    Marha (20 perc/minden 45dkg)+20 perc (25 perc/minden 45 dkg)+25 perc (30 perc/minden 45 dkg)+30 perc

     Bárányhús sütési idők

    Fotó: Shutterstock

    Darab Szeletvastagság Grillezés perc /oldal Serpenyőben sütés perc/oldal Csíkokban sütés/225 gramm
    Nyakfilé szeletek 1-1,5 cm 3-5 perc 2-4 perc 2-4 perc+2 perc, miután hozzáadjuk a zöldségeket
    Karaj vagy combszeletek 2 cm 6-8 perc 6-8 perc 2-4 perc+2 perc, miután hozzáadjuk a zöldségeket
    Egyéb szeletek 1-2 cm 4-6 perc 4-6 perc 2-4 perc+2 perc, miután hozzáadjuk a zöldségeket
    Borda (egyesével, a hosszú csonton, mint a fotón) 2 cm 4-6 perc 4-6 perc -

    Ha pedig egyben sütne bárányt a sütőben, a következő időkkel számoljon a megfelelő eredményhez:

    Sütési idő 180 fokra előmelegített sütőben (gáz: 4-es fokozat). Figyelem! A hús súlya az esetleges töltelékkel együtt mérendő!
    Hús fajtája Angolos Medium Teljesen átsütött
    Bárány (20 perc/minden 45dkg)+20 perc (25 perc/minden 45 dkg)+25 perc (30 perc/minden 45 dkg)+30 perc

    Szárnyasok sütési ideje

    Fotó: Shutterstock

    Darab Szeletvastagság Grillezés perc /oldal Serpenyőben sütés perc/oldal Sütőben sütés
    Csirkemellfilé szeletek 1-1,2 cm 2,5-4,5 perc 3,5-4,5 perc 180 fok/20-30 perc
    Csirkecombfilé 1 darab 6-8 perc 10-20 perc 180 fok/20-30 perc
    Csirkecomb csontos 1 darab 10-15 perc - 180 fok/35-40 perc
    Csirkeszárnyak 1 darab 8-12 perc 10-20 perc 180 fok/35-40 perc
    Egész csirke 1,5 kg 1 darab 1,5-2,5 óra rúdon forgatva - 180 fok/1,25-1,5 óra
    Egész pulyka, 4-5 kg 1 darab 2-3 óra - 175 fok/2,75-3 óra
    Egész kacsa, 2 kg 1 darab 2,5 óra - 180 fok/2-2,5 óra
    Kacsamell 1 darab 4-6 perc 8-10 perc rozé 10-12 perc medium 180 fok/30 perc

    Ha pedig egyben sütne nagyobb szárnyasdarabokat vagy egész madarakat a sütőben, a következő időkkel számoljon a megfelelő eredményhez:

    Sütési idő szárnyasokra
    Figyelem! A hús súlya az esetleges töltelékkel együtt mérendő!
    Hús fajtája Teljesen átsütött
    Csirke Első 20 perc 200 fokon, utána 180 fokon 30 perc/minden 45 dkg-ra
    Pulyka Első 30 perc 200 fokon, utána 180 fokon 25 perc/minden 45 dkg-ra
    Kacsa Első 20 perc 220 fokon, utána 180 fokon 25 perc/minden 45 dkg-ra
    Liba Első 30 perc 220 fokon, utána 180 fokon 30 perc/minden 45 dkg-ra
    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 1057 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): hús, csirke, pulyka, sertés, sütési idő, alapkonyha, kacsa, marha bárány, alapkonyha starting kit, liba | Helyezés: 0.0/0