1 . Kolbászos krumplipaprikás
Hozzávalók:
- 1,3 kg burgonya
- 30 dkg lángolt kolbász
- 5 vékony cikk káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom és 2 db lecsópaprika vagy ezek hiányában 1 merőkanál natúr lecsó
- 2 ek sertészsír
- 1 nagy ek fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk só vagy ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Hagymaágyon sült csirkemáj
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- 1 tk házi darált paprikakrém
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 70 dkg burgonya
- 2 ek margarin
- 2 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Krumplis tészta
- 250 g fodros nagykocka
- 4 közepes krumpli
- 2 közepes fej hagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kanál zsír
- só
- frissen őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Tepsis tojásos nokedli tejfölös salátával
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 kk ételízseítő
- kevés víz
- 1 kk só
- 3 ek étolaj
- 5 tojás
- csipet só
- csipet bors
- 6-7 dkg reszelt sajt
- 1 ek étolaj (kenéshez)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Zöldségleves hamis májgaluskával
Hozzávalók:
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 kisebb szál petrezselyem
- 1 kisebb, zsenge karalábé
- 3 nagy szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott ek liszt
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1,7 liter víz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Agglegénytál
- 80 dkg burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 6 db paprika
- 4 közepes paradicsom
- 20 dkg lángolt kolbász
- 6 tojás
- 2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Rakott burgonya
Hozzávalók:
- 1,5 kg (egyforma méretű) burgonya
- 0,5 kg füstölt,- vagy lángolt kolbász
- 8-10 tojás
- só
- 270 g tejföl
- ételízesítő
- őrölt bors
- 1 tk margarin, vagy étolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Chilis bab tarhonyával
Hozzávalók:
- 1 kg szárazbab
- 1 kg darált hús
- 0.5 kg tarhonya
- 5 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 0.5 kg kápia paprika
- 0.5 kg paradicsom
- 1 doboz kukorica
- 2 db chilipaprika
- 2 ek fehérborecet
- 1 ek bazsalikom
- 1 kávéskanál borsikafű
- 1 kanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 kanál pirospaprika
- 5 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Tarhonyás hús
- 1 kg pulykacombfilé
- 3 kápia paprika
- 3 bögre tarhonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- frissen őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Tarjás virslis krumpli
Hozzávalók:
- 3 kg krumpli
- 60 dkg füstölt-főtt tarja
- 70 dkg füstölt virsli
- 25 dkg fodros kocka tészta
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek zsír
- 2 nagyobb fehér paprika
- 2 közepes paradicsom
- 3 ek őrölt pirospaprika
- 2 ek só
- 0,5 tk őrölt bors
- 1 csapott ek házi ételízesítő
- 2 ek csemege paprikakrém