1. Tepsis csirkemáj krumplival
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 0,5 kg burgonya
- 1 dl olaj
- só, bors
- ételízesítő
- oregánó
- pirospaprika
- 3 babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Agglegénytál
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 6 db paprika
- 4 közepes paradicsom
- 20 dkg lángolt kolbász
- 6 tojás
- 2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Zúzapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg csirkezúza (lehet kacsa, pulyka is)
- kevés olaj, vagy zsír
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 db lecsópaprika
- 2 db paradicsom
- kevés só, és őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 szál friss kakukkfű
- kevés köménymag
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- tejföl a tálaláshoz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Gombás serpenyős krumpli
Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
- 350 ml zsírdús tej
- 3 ek fehérbor (45 ml)
- 1 ek vaj
- 2 tk reszelt fokhagyma
- 250 g barna csiperke gomba
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Piac napi rakott krumpli
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 3 db vöröshagyma
- 4 db tojás
- 2 db nagy doboz tejföl
- 2 db paradicsom
- só
- egy kis darab bármilyen reszelhető sajt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Panka (zsírban sült krumplis pogácsa)
Hozzávalók:
- 1- 2 kg krumpli
- liszt amennyi szükséges
- só
- zsiradék a sütéshez
- Tejföl, lekvár, sajt, kakaós cukor stb. ízlés szerint.
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Tejfölös gombapaprikás
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só
- szerecsendió
- őrölt bors
- majoránna
- kakukkfű
- 1 tk Erős Pista (el is hagyható)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Tejfölös babos káposzta füstölt tarjával
Hozzávalók:
- 30 dkg fejtett bab
- 60 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Zöldségleves hamis májgaluskával
Hozzávalók:
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 kisebb szál petrezselyem
- 1 kisebb, zsenge karalábé
- 3 nagy szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott ek liszt
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1,7 liter víz
Galuskához:
- 1 kis doboz májkrém
- 1 nagyobb tojás
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 jó púpos ek liszt
- 1 kis csokor friss petrezselyem levél
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Lép pörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg lép
- 2 fej nagy vöröshagyma
- 3 ek púpos zsír
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk ételízesítő