A Microsoft a héten törölt minden olyan korlátozást, ami eddig bizonyos felhasználók számára meggátolta, hogy azok áttérjenek a Windows 10 legújabb, tavaly ősszel kiadott verziójára. Így mostantól bárki akár közvetlenül a Windows Update-en keresztül is elindíthatja a 1909-es verzióra történő áttérést - ha meg eddig ezt nem tette volna meg.

Bár a legtöbbek számára ez a lehetőség már hónapok óta rendelkezésre állt, azoknak akiknek bizonyos szoftverek vagy hardverek voltak megtalálhatók a gépében, nem volt módjuk erre, mert az új frissítés felrakása súlyos problémákat okozott volna. A Microsoftnak azonban a jelek szerint sikerül elhárítania az utolsó ilyen működési rendellenességeket is, így mostantól gyakorlatilag már bárki biztonságosan áttérhet az új verzióra is.

Ezt a legegyszerűbben a Windows Update ablak felhívásával, majd ott a frissítések keresésének manuális elindításával lehet. Ilyenkor ugyanis az felkínálja azokat a frissítéseket is feltelepítésre, amik korábban maguktól nem mentek még fel - köztük az új, 1909-es Windows 10 verziót is.

Az áttérés különösen azok számára javasolt akik még mindig a rendszer közel másfél évvel ezelőtt kiadott 1809-es verzióját futtatják - ennek támogatása ugyanis idén májusban megszűnik majd. Ezzel szemben a tavaly tavasszal elérhetővé tette 1903-as verziót még egészen az idei év végéig biztonságosan lehet majd használni.