A Google Chrome biztonsági csapatának vezetője a héten tweetben tudatta a böngésző felhasználóival, hogy jól teszik ha azonnal frissítik szoftverüket. Ennek oka az, hogy a Chrome-ban ugyanis biztonsági szakértőknek sikerült egy olyan veszélyes sebezhetőséget azonosítaniuk, amit állítólag hackerek már aktívan ki is használnak a szoftverrel webezők gépeinek megtámadására.

A hiba esetében egy rendkívül súlyos problémáról van szó, az ugyanis alkalmas a Chrome ún. sandbox védelmének kijátszására, és ezen keresztül az őt futtató gazdarendszerbe történő betörésre is. Kihasználásához egy speciálisan összeállított PDF dokumentumra van szükség, ezeket azonban a Chrome automatikusan megnyitja, amint a webezőt a hackereknek sikerül az azt tartalmazó szerverre csalogatnia.

A Google a sebezhetőség veszélyességére, illetve aktív kihasználására tekintettel már kiadott egy frissítést a böngészőhöz, ami megakadályozza a hiba kiaknázását. A webezők a Chrome-ban a Súgó menüben a szoftver névjegyének felhívásával ellenőrizhetik, hogy a szóban forgó, 72.0.3626.121 verziót futtatják -e, illetve ha nem, innen tudják az arra történő frissítést is elindítani.