A Microsoft tegnap - sokéves szokásához híven - újabb foltcsomagot adott ki Windows rendszereihez. Ami ugyanakkor már abszolút nem volt szokásos a most keddi patchpakkban az az, hogy az mindjárt három rendkívül súlyos internetes sebezhetőséget is javít, ami miatt felrakását nem szabad halogatni.

Mindhárom sérülékenység esetében a Windows-ok internetes alapprotokoll (TCP/IP) csomagjában rejlő hibáról van szó, amik távolról teszik lehetővé a Microsoft rendszerével működő gépek megtámadását. A sebezhetőségek közül ráadásul kettő tetszőleges programkód injektálására ad lehetőséget az érintett gépeken, de a harmadik se sokkal jobb: az ugyanis meg összeomlasztásukat teszi lehetővé minimális hálózati forgalom mellett is.

Ezek miatt a Microsoft azt tanácsolja minden Windows-felhasználó számára, hogy még a szokottnál is kevésbé halogassák a keddi foltcsomag telepítését, és minél előbb kerítsenek sort arra. Ez szokás szerint legegyszerűbben a Windows Update szolgáltatás segítségével tehető meg. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a hibák a Windows 7-et is érintik, amit a jelek szerint még sokan használnak, bár azokhoz az otthoni felhasználók már több mint egy éve nem kapnak foltokat - és most sem tölthetik le azokat.

Nekik és mindenki másnak is, akiknek a javítások felrakása valamiért mégsem áll módjában, a Microsoft azt javasolja, hogy a korábban linkelt biztonsági értesítőből kiindulva a sebezhetőség kihasználását megnehezítő ún. mitigációs módszereket alkalmazzanak, amik a rendszerbeállítások módosításával, illetve tűzfalak és köztes hálózati eszközök beiktatásával gátolhatják meg sebezhető rendszereik megtámadását a hackerek és kártevők számára.