Szombat, 2024-04-20, 16:06:58
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5500]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [182]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4042]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2406]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [591]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4061]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2943]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [375]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3299]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 2
    Vendégek: 2
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2014 » Január » 8 » Olyan csokitorták, amelyeket el sem tudtál volna képzelni
    17:51:07
    Olyan csokitorták, amelyeket el sem tudtál volna képzelni
    Forrás: Kiskegyed | 2014.01.06.

    A csokoládés desszertekkel nem lehet mellényúlni, rengeteg féle és fajta izgalmas édesség kihozható egy tábla jó minőségű csokiból. Csokitorta felsőfokon.


    Ha szereted a csokit és egy kis boldogságra vágysz, próbáld ki az alábbi receptjeink egyikét.

    csokitortaCsoki torta sütés nélkül

    Hozzávalók:
    egy 20 cm-es tortaformához: 15 db babapiskóta, 8 dkg margarin; a krémhez: 10 dkg csokoládé (40 %-os kakaótartalmú), 15 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, porcukor


    Elkészítés:
    A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük (ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá, de nem biztos, hogy kell). A sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a morzsalékos piskótát úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe helyezzük.

    A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.

    A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét csokoládélapkákkal megszórjuk. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni.

    Málnalekváros csokitorta

    Málnalekváros csokitorta


    Hozzávalók:
    12,5 dkg csokoládé (60%-os), 10 dkg vaj, vagy Rama, 1 teáskanál vanília aroma, 1 teáskanál instant kávé, 5 dkg pörkölt, darált mandula, 1 evőkanál liszt, 1/2 evőkanál kakaó, csipet só, 2 db tojás, 10 dkg barna cukor (por), a töltelékhez: málnalekvár (vagy fagyasztott málnából főzött dzsem), a csokoládémázhoz: 12,5 dkg csokoládé (60 %-os), 1 dl tejszín


    Elkészítés:
    A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk, majd teljesen kihűtjük és ledaráljuk. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, az instant kávéval, a kakaóval, és a darált mandulával.

    A csokoládét és a vajat, vízgőz fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük.

    Egy keverőtálba beletesszük a porrá őrölt barna cukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel addig keverjük, hogy a térfogata a duplájára nőjön. Ezután először hozzákeverjük az olvasztott vajas csokoládét, majd a lisztes keveréket (elég folyós masszát kapunk).

    Két darab 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenlően elosztva a formákba öntjük. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    A sütőből kivéve pár percig a formába hagyjuk, majd rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.

    Egy tálba beletördeljük a csokoládét. A tejszínt forráspontig hevítjük, majd a csokoládéra öntjük, és simára keverjük. Hűlni hagyjuk, majd amikor már kezd megdermedni, bevonjuk vele a tortát.

    Az egyik teljesen kihűlt tortalapot egy tálcára helyezzük, majd ízlés szerint megkenjük a málnalekvárral (A tölteléknek saját főzésű vagy készen vásárolt málnalekvárt használjunk). Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot. Végül a torta tetejét, és oldalát bevonjuk a csokoládémázzal. Tetejét pörkölt mandulával díszítjük.

    Legalább 1-2 óra hosszára a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

    Tálaláskor vízbe mártott késsel felszeleteljük.


    Folyós közepű csokoládéfelfújt

    Folyós közepű csokoládéfelfújtHozzávalók:
    25 dkg magas csokoládé tartalmú étcsokoládé, 17,5 dkg vaj, vagy Rama, 5 db tojás, 8 dkg liszt, 13 dkg porcukor

    Elkészítés:
    Az étcsokoládét és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk, majd elzárjuk a tüzet, de még a gőz fölött belekeverjük a cukrot is a masszába. Ezután elkeverjük benne a tojásokat és a lisztet, és folyékony, de sűrű masszává keverjük.

    Kivajazott muffinformákba öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütjük. Porcukorral és/vagy fagyival tálaljuk.



    Csokis-kekszes (sütés nélkül)


    Hozzávalók:
    3 csomag csoki pudingpor, 9 + 1,5 dl tej, 6 evőkanál cukor, 2 teáskanál porcukor, rumaroma, háztartási keksz


    Elkészítés:
    1,5 dl tejet összekeverünk a porcukorral és a rumaromával. Egy jénai tál aljára sorban kekszeket helyezünk és meglocsoljuk a rumos-cukros tej felével. A maradék kekszet a megmaradt tejbe áztatjuk.

    A pudingport a 9 dl tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, a felét még forrón ráöntjük a tálba rakott kekszre. A tetejére rakjuk a többi kekszet, és ráöntjük a maradék pudingot. 1-2 órára hűtőbe tesszük.


    Tejszínkrémes csokitorta

    Tejszínkrémes csokitortaHozzávalók:
    8 szelethez: 4 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kiskanál sütőpor, 4 evőkanál liszt; a krémhez: 3 dl 30%-os habtejszín, 1 csomag habfixáló, 3 evőkanál porcukor, 1 narancs reszelt héja, 3 evőkanál meggylekvár; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 4 dkg fehércsokoládé

    Elkészítés:
    A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral vagy alufóliával bélelt kerek, 18-20 centi átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

    Ha elkészült rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy a fóliát, és kihűtjük.

    Közben a krémhez a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a reszelt narancshéjat, a szitán átpasszírozott meggylekvárt, és 10 percre hűtőbe tesszük.

    A piskótát lapjával félbevágjuk, megkenjük a krém 3/4 részével, ráfektetjük a tetejét, majd körbekenjük a maradék krémmel. Amikor a torta oldalát kenjük, krémmel vigyázzunk, hogy a tetejére ne kerüljön krém, hogy a csokival szépen be tudjuk vonni.


    Végül az étcsokit és a fehércsokit külön-külön tálkába tördeljük, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az étcsokit a torta tetejére öntjük, evőkanállal vagy spatulával gyorsan elsimítjuk. Az olvadt fehércsokit papír nyomótölcsérbe kanalazzuk, és kerek csíkokat nyomunk belőle az étcsokira. Bambuszpálcával vagy fogpiszkálóval a két csokit ellentétes irányban kihúzzuk, és ettől lesz szép mintás a teteje.

    1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. 


    Somlói galuska tortának

    Somlói galuska tortánakHozzávalók:
    a sima piskótalaphoz: 4 egész tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál finomliszt, fél kávéskanál sütőpor, a kakaós piskótalaphoz: 4 egész tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál kakaópor,l fél kávéskanál sütőpor, a diós piskótalaphoz: 4 egész tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál darált dió, fél kávéskanál sütőpor; a vaníliakrémhez: 5 dl tej, 4 tojássárgája, 2 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 dkg liszt; a csokoládéöntethez: 5 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál kristálycukor, kevés víz; az összeállításhoz: 15 dkg durvára vágott dió, 15 dkg mazsola (rumba áztatva vagy vízben felfőzve), 1 dl rum; a díszítéshez: 5 dl habtejszín, porcukor, darált dió, csokoládépasztilla

    Elkészítés:
    A sima piskótához a tojások sárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral. A sütőporral átszitált lisztet átforgató mozdulatokkal a krémhez keverjük. Ezután keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot 2 részletben, az első részével kicsit fellazítjuk a masszát, a második részét lapáttal, óvatosan keverjük hozzá.

    A tésztát 26 cm-es, kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük (tűpróba!). A kakaós és a diós
    piskótalapot is hasonlóan sütjük meg a hozzávalókból.

    A vaníliakrémhez 4 dl tejet a vaníliás cukorral kis lángon melegíteni kezdjük, közben a cukorral összekevert lisztet simára és kicsit habosra keverjük a tojássárgákkal, hozzáöntjük a megmaradt 1 dl tejet, végül belekeverjük a melegedő tejbe. Kevergetve forrásig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A csokoládéöntethez a kakaóport és a cukrot egy edénybe öntjük, és hozzáadunk annyi vizet, hogy simára tudjuk keverni vele. Ezután lassú tűzön forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

    Összeállítás: a tortaformába tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a rum harmadával, rákenjük a krém harmadát, ráöntjük a csokoládéöntet harmadát, rászórjuk a durvára vágott dió és a mazsola harmadát, végül befedjük a kakaós piskótalappal. Ezután ismét rum, vaníliakrém, csokoládéöntet, durvára vágott dió és mazsola következik, végül a diós piskótalap, melyre sorban rárakjuk a megmaradt hozzávalókat.

    Ezután lefóliázva 1napra hűtőszekrénybe tesszük. Másnap díszítjük ki a tortát az ízlés szerinti porcukorral felvert tejszínhabbal, illetve darált dióval és csokoládépasztillával.


    További receptekért kattints a Mindmegettére>>


    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 915 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): torták, receptek sütemények, torta, somlói galuska, Csoki torta, recept | Helyezés: 0.0/0