Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
07:22:37 ÖTFŰSZERES császárhús Mengyitől | |
Forrás: Street Kitchen | Li Mengy |2021.10.05. Egy igazi pekingi házias receptet hoztam nektek. Nemcsak ízeiben finom, de nagyon gazdaságosan lehet összeállítani, hiszen a császárhús nem igazán tartozik a nemes húsfajták közé a magyar henteseknél. Viszont amilyen olcsó, olyan finom is ez a recept! Hozzávalók: (2 főre) 50 g gyömbér A tálaláshoz újhagyma Elkészítése: Az ötfűszeres császárhús elkészítéséhez a gyömbért vékony szeletekre, a póréhagymát pedig srégen 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A gyömbérszeleteket két adagra osztjuk, egy tányérba összekészítjük a fűszerekkel és a póréhagymával, majd félretesszük későbbi felhasználásra. A húst egészben, egy forró serpenyőben, olaj nélkül, bőrrel lefelé megpörköljük. Ezután kivesszük a serpenyőből, és először 2-3 cm-es csíkokra, majd 2-3 cm-es kockákra vágjuk, ügyelve arra, hogy a császárhús csíkos hússzerkezete szépen látszódjon. Előveszünk egy mélyebb fazekat, és beledobjuk a húskockákat és az egyik adag gyömbért, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Hozzáadunk 10 ml főzőbort, és nagyobb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet. Forrásig főzzük a húst, majd a gyömbérrel együtt lecsepegtetjük. Ezt követően közepes lángon felmelegítünk egy mélyebb serpenyőt vagy wokot, és beleöntünk 1 evőkanál olajat. Beleszórjuk a kétféle cukrot, és alacsony lángon megkaramellizáljuk. Ügyeljünk rá, hogy oda ne égjen! Tipp: ha bizonytalanok vagytok, akkor 2 evőkanál vizet is rakhattok hozzá, így kisebb az esély arra, hogy odakapjon. Sütés Amikor kis buborékok jelennek meg, azonnal rárakjuk a húst. A húst erősebb lángon, gyorsan kevergetve megpirítjuk. Ezután hozzáadunk 20 ml főzőbort, majd rövid keverést követően közepesre állítjuk a lángot, és beleszórjuk a csillagánizst, a póréhagymát, a fahéjat és a másik adag gyömbért. Megszórjuk a serpenyő tartalmát az ötfűszer-keverékkel, beleöntjük a szójaszószt, és jól átforgatjuk a húst. Ezután hozzáadunk annyi forrásban lévő vizet, hogy épphogy ellepje, nagy lángon felforraljuk, majd lefedjük a serpenyőt. Alacsony lángra kapcsolva pároljuk 1,5 órán keresztül, közben 15-20 percenként megkeverjük, hogy ne ragadjon a serpenyő aljára. Ez idő alatt az újhagyma zöld részét is apróra tudjuk vágni a későbbi tálaláshoz. 1,5 óra után, amikor látjuk, hogy már a bőr is jó puha, levesszük a fedőt, és közepes lángon tovább forralva, kb. 1/3 szintig redukáljuk az étel levét. Itt kapcsolhatunk nagyobb lángra, és amikor már látjuk, hogy kezd sűrűsödni az ételünk leve, közepes lángra vesszük. Amikor már nagyon kevés lé maradt a serpenyőnkben, ízlés szerint megsózzuk, majd visszatesszük a fedőt 5 percre, és készen is vagyunk. Tálalás előtt kiszedjük a csillagánizst, a babérlevelet és a fahéjrudat. Friss újhagymát szórhatunk az étel tetejére. Jázmin rizzsel fogyasztva isteni finom, de szerintem a legjobb salátalevélbe csomagolva. De akár fel is apríthatjuk a húst, és pitába is tölthetjük egy kevés saláta kíséretében, egy igazi „kínai gyroshoz”. Ötfűszeres császárhús Előkészítési idő: 30 perc | |
|