Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- 60 dkg csirkemell filé
- 4 tojás
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tk majoranna
- 1 dl tej
- 4 ek liszt + a forgatáshoz 3 ek
- 12 dkg ammerlander trapista sajt + a szóráshoz
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket lereszelem, 4 dl tejben elkeverem majd beleteszem a felszeletelet csirkemellet és 2-3 órára hűtőbe teszem (de egy éjszakát is pihenhet).
A tojáshoz adom a fűszerpaprikát, a majorannát, 1 dl tejet, 4 ek lisztet, 12 dkg Ammerlander reszelt trapistasajtot, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan kikeverem.
A csirkemellekről lecsepegtetem a fokhagymás tejet, sóval, borssal elkevert lisztbe forgatom, megmártom a tojásos, sajtos masszába és kevés forró olajon mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
A megsült csirkemelleket tepsire sorakoztatom, megszórom reszeltsajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint krumplipürével, friss salátával kínálom.