Bár a Microsoft az év elején megújult Edge böngészője már így is igen népszerű a felhasználók körében, további webezőket hozhat be majd neki egy, frissen bejelentett újítása. A szoftver ugyanis egy olyan bővítést kapott, aminek segíthet felhasználóinak potenciálisan egy rakás pénzt is megspórolni.

A karácsonyi vásárlási szezonra bemutatkozó új fejlesztésnek köszönhetően ugyanis az Edge képes online vásárlás közben megmutatni, hogy egy webáruházban éppen kiszemelt terméket más oldalakon mennyiért lehet megkapni. Így ha a beszerezni kívánt dolgot olcsóbban is meg lehet valahol vásárolni, a felhasználó lecsaphat a kedvezőbb ajánlatra a konkurens oldalon, pénzt megtakarítva magának.

Az újítást a Microsoft a hónap során fogja elérhetővé tenni felhasználói számára, és a böngésző már régebb óta létező Gyűjtemények (Collections) funkciójának részeként lehet használni, amit az azonos témájú anyagok gyűjtésére, illetve többek között pl. a karácsonyi ajándékötletek gyűjtésére lehet használni.

A Microsoft az újítást bejelentő blogposztjában megjegyezi azt is, hogy a biztonságuk és adataik miatt aggódó felhasználóknak is érdemes megfontolniuk az Edge-re váltást, mert a cég szoftvere rendre jobban teljesít a Chrome-nál és a Firefox-nál is a szóban forgó programok kártevők és internetes fenyegetések elleni védelmét összehasonlító tesztekben.