Belföld
[5567]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[391]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[192]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4209]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[455]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1254]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2428]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[644]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4151]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3012]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3350]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
15:06:13 Rákóczi túrós | |
Forrás: men.hu | S. Geri Valéria | 2014.05.22. Sokan szeretik ezt a süteményt, s biztosan vannak olyanok, akik bár szeretik a cukrászkodást, valamiért még nem készítették el ezt a finomságot. Bátran lássanak hozzá, a siker nem marad el! Hozzávalók: A tésztához: 4 evőkanál liszt 1 evőkanál porcukor 10 dkg vaj 2 tojássárgája 1 evőkanál tejföl A töltelékhez: 50 dkg sovány túró 2 evőkanál búzadara 1 egész tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja ízlés szerint mazsola A tetejére: 2 tojásfehérje 1 evőkanál kristálycukor 25-30 dkg baracklekvár Elkészítés: A tésztához a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk, ezután a tojássárgáját és a tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk. Hűtőben fóliába csomagolva félórát pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, a formában 180 Celsius-fokon 15 percig elősütjük. A töltelékhez a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, a vaníliáscukrot, a citromhéjat és a mazsolát összekeverjük. Ezután adjuk hozzá a kemény tojáshabot. Amikor langyosra hűlt a tészta, vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a túrós krémet. 160 Celsius-fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor már kezd kifehéredni, akkor adagoljuk hozzá a cukrot. A cukorszemcséket teljesen szét kell dolgozni, mert ellágyíthatja a habot sütés után. A habot a sütőből kivett süti tetején átlósan nyomózsák segítségével elterítjük. A rácsok közét baracklekvárral kitöltjük. 5-6 percre visszatesszük a tepsit a sütőbe. 150 Celsius-fokon megszilárdítjuk a habot. Nagyon finom, mutatós édesség. A baracklekvár édessége miatt kevesebb cukrot tettem a sütemény tésztájába, a töltelékébe és a habba is, mint általában szoktak. | |
|