Szombat, 2024-04-20, 07:17:38
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5500]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [182]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4042]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2406]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1360]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [591]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4061]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2943]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [375]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3299]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 2
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 1
    georgio
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2013 » Június » 29 » Rántott hús és császármorzsa, sztárséf módra
    09:15:16
    Rántott hús és császármorzsa, sztárséf módra

    Forrás: Divany.hu | 2013. 06. 28.

    A bécsi turisztikai hivatal úgy döntött, megtanítja a magyarokat bécsi szeletet és császármorzsát készíteni, ehhez pedig meghívta az igen laza Christian Petzt, aki korábban egy két Michelin-csillagos helyen dolgozott, később viszont gründolt inkább egy hajóéttermet és ott főzöcskézik az asszonyával. Ez körülbelül olyan (sőt, még olyanabb), mintha az Onyx séfje egy szép napon inkább az A38-on folytatná.

    A saját bevallása szerint az új bécsi konyha képviselője visszanyúlt az alapokhoz. Ekkor még reménykedtünk, hogy valami izgalmas kerül a panírba, megvariálódik a schmarni, de nem, a vissza az alapokhoz, az tényleg vissza az alapokhoz. Bónuszként megtanultuk azt is, hogyan kell csinálni a tejszínes rókagombát, ami néhány perc alatt elkészül, és csak jelentős mennyiségű tejszín, rókagomba, na meg egy kis bor kell hozzá.

    Elképesztően jó volt minden, a bibi csak ott kezdődik, ha otthon szeretnénk villogni ezzel a menüsorral. Nem, nem azért, mert nehéz elkészíteni. Sőt! A hozzávalókkal van a gond, azért minimum Ausztriáig kell menni (a séf szerint), de legalább a Culinarisig és a Konrády Foods-ig. És az sem árt ha előtte felveszi a fizetését, vagy bankot rabol. A jó minőségű húsnak, na meg a temérdek mennyiségű finomított vajnak megkérik az árát. A végeredmény viszont leírhatatlan, nyeljen egyet, és olvassa el a recepteket!

    Nem is olyan régen már megírtuk, hogy hogyan készül Ausztria pár jellegzetes étele, most pedig meg is mutatjuk, hogyan csinálja ezeket egy profi. Sose gondoltuk volna, de a bécsi szelet elkészítésénél az egyik szabály: nem szabad a tojást nagyon felverni. Éppen csak össze kell keverni a sárgáját a fehérjével, és akkor jó, ha a fehérje nyúlós marad. Fontos, hogy 120 grammos legyen a borjúhús, és jól ki legyen klopfolva. Mind a két oldalát jó alaposan sózni és borsozni kell, majd a szokásos módon panírozni.

    18-becs-fozes-130627-IMG 3000

    Nézze meg, hogyan süt-főz egy igazi menő szakács!
    Fotó: Dívány

    A zsemlemorzsába csak alig kell beleforgatni, és nem szabad rányomkodni sütés előtt. Egy serpenyőben annyi vajat kell felhevíteni, hogy majd ellepje a húst. A húsokat 160 fokos zsiradékba kell tenni, két percig sütni, majd megfordítani, és készre sütni. A sütés ideje alatt a serpenyőt erőteljesen előre-hátra kell mozgatni. A kész húst konyhai papírtörlőn kell lecsepegtetni. Nem rányomkodni, lecsepegtetni! Ezennel kész is az igazi Wiener Schnitzel, pakoljon mellé egy kis burgonyasalátát, és már eheti is.

    A smarni elkészítése közben is néztünk, ugyanis 15 percig kell sütőben sütni, mielőtt összetépkednénk. Ön ezt tudta?

    Íme a recept

    • 250 ml tej
    • 125 ml 30%-os tejszín
    • 6 tojás sárgája
    • 1 csipet só
    • 150 g sima kristálycukor
    • kevés vaníliacukor
    • 250 g liszt
    • 4 tojás fehérje
    • 100 g vaj
    • 50 g mazsola
    • porcukor a díszítéshez
    • vaj a sütéshez
    A tejből, tejszínből, tojássárgájából, sóból, kevés cukorból, vaníliából és a lisztből sűrű palacsintatésztát kell készíteni. A fehérjét verje kemény habbá a maradék cukorral, és forgassa össze a masszával. Forrósítsa fel a vajat, és közben a mazsola egy részét keverje a tésztához, az egészet öntse a serpenyőbe, majd a maradék mazsolát szórja a tetejére, és ne keverje a tésztát. (Szerintünk nyugodtan belekeverheti már az elején az összes mazsolát, de mi sosem dolgoztunk csillagos helyen).
     
    Na és itt jön a nemvárt fordulat. Tegye a serpenyőt (nyilván nem árt, ha bírja a hőt) 200 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süsse készre. A sütőből kivéve, de még a serpenyőben hagyva szagassa apróra a tésztát, szórjon rá kristálycukrot, és karamellizálja az egészet. A végén porcukorral szórja meg. Se lekvárt nem kaptunk hozzá, sem almaszószt, de így is mindenki repetázott. Egyébként szilvalekvárral szokták tálalni.
     

    És végül megosztjuk önökkel a tejszínes rókagomba receptjét is

    • 400 g kisebb rókagomba
    • 30 g vaj
    • 40 g finomra vágott mogyoróhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • kevés fehér bor
    • 125 ml marhahúsleves alaplé
    • 300 ml 30%-os tejszín
    • 1 ek finomra aprított petrezselyem
    • 1 ek finomra aprított metélőhagyma (snidling)
    • só, frissen őrölt bors
    A mogyoróhagymát és a fokhagymát dinsztelje meg a vajon, majd adja hozzá a gombát  is. Pirítsa össze az egészet, sózza, borsozza, és öntse fel borral. Adja hozzá az alaplevet, forralja össze, és öntse fel a tejszínnel. Addig főzze amíg a szósz krémes állagúvá sűrűsödik, majd szórja meg a petrezselyemmel és a metélőhagymával. Zsemlegombóccal és burgonyával is tálalhatja.
     
    A workshop közben, a beígért interjú bűvöletében próbáltunk egy kicsit megismerkedni Christiannal, de nagyon elfoglaltnak bizonyult, és csak alig-alig válaszolt a kérdéseinkre. Azt azért sikerült megtudnunk, hogy a tengeri ételeket részesíti előnyben, ritkán használ nádcukrot és mézet édesítésre, inkább a fehér kristálycukrot preferálja, és hogy a magyar kajákat is kedveli.
     
    Bár gyorsan hozzátette, hogy természetesen mindig éppen azt a konyhát részesíti előnyben, amelyik országban éppen tartózkodik. Udvarias ember.
    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 714 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): smarni, sztárséf, ausztria 2013, Ausztria | Helyezés: 0.0/0