A Microsoft a hét elején közölte, hogy hamarosan Windows operációs rendszer családja egy, a korábbiaktól jelentős mértékben eltérő, továbbfejlesztett változatának kiadására készül. A cég a "következő generációs Windows"-ról idei Ignite konferenciáján beszélt - de szinte semmit sem volt hajlandó elárulni róla.

A rendszert a konferencia megnyitóbeszédében szóba hozó Panas Panoy ugyanis szó szerint azt mondta, hogy "nem beszélt" róla, és hogy "ma nem is fogunk beszélni" a szóban forgó szoftverről. Ennek ellenére közölte, hogy ő személyesen "már nagyon fel van pörögve" az új rendszertől, valamint, hogy abban egy csomó új fejlesztés lesz várható - de, hogy mik, azokról szintén semmit nem volt hajlandó elárulni.

Így jelenleg nem egyértelmű, hogy a Microsoft a szóban forgó "következő generációs Windows" alatt pontosan milyen rendszert is ért. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az idén tavaszra várt Windows 10X-re célozhatott a cég, illetve képviselője, de az sem kizárt, hogy a sima Windows 10 megjelenésében és működésében is erősen átdolgozott, Sun Valley kódnevű frissítéséről lehet szó.

A pletykák szerint az új rendszer, illetve fejlesztéseinek leleplezésére a Microsoft hamarosan egy külön sajtótájékoztatót is rendezhet majd - de, hogy azon pontosan mit is fog bejelenteni, azt jelenleg rejtély övezi.