Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
09:05:17 Ricottás, zabos, céklás, kardamomos: különleges palacsintareceptek | |
Forrás: Táfelspicc | 2018.02.15. A hagyományos palacsinta isteni – ehhez kétség sem fér. Most mutatunk öt új ínycsiklandó receptet, amelynek garantáltan sikere lesz.
Forrás: theguardian.com Ricottás palacsinta meggyel és mézzelHozzávalók:
Elkészítés: Tegye a serpenyőbe a két evőkanál vajat, a meggyet, a cukrot és a vizet, majd lassú tűzön párolja a cseresznyét 5-6 percig. Vegye le a tűzről, majd hagyja kihűlni. Egy tálban keverje össze a tojást, a lisztet, a tejet és a sót, végül adja hozzá a ricottát. Tegyen még két evőkanál vajat a serpenyőbe, majd süsse a tésztákat, míg aranybarnák nem lesz. Tálalja mézzel és cseresznyével. Forrás: theguardian.com Zabos palacsinta szeletelt gyümölcsökkelHozzávalók:
Elkészítés: Keverje össze egy nagy tálban a zabot, a zablisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a cukrot és a lenmagot. Adja hozzá a tejet és a citromlevet, majd egy kézi habverő segítségével keverje össze. Tegye az olajat egy serpenyőbe, majd alacsony lángon kezdje el kisütni a palacsintákat. Tálalja juharsziruppal, apróra tört diófélékkel és gyümölcsökkel, mint a mangó, a banán vagy a szamóca. Forrás: theguardian.com Mazsolás, túrós palacsintaHozzávalók:
Elkészítés: Ha a mazsola nem elég puha, tegye bele forró vízbe, majd hagyja ázni néhány percig. Keverje össze a túrót a tejföllel, majd a felvert tojásokkal. Keverje hozzá a citrom héját, az eredeti bourbon vaníliát, a cukrot, majd adja hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Dolgozza jól össze a tésztát, majd keverje bele a mazsolát, miután papírtörlővel felitatta róla a vizet. Tegyen egy evőkanál vajat a serpenyőbe, majd süsse a palacsintákat, amíg aranybarnák nem lesznek. Tálalja citrommal és egy kis tejföllel. Forrás: theguardian.com Piros palacsinta csokoládévalHozzávalók:
Elkészítés: Melegítse fel a vaj felét és az olajat egy serpenyőben. Süsse 2 percig a lereszelt céklát, közben folyamatosan kevergesse. Szedje ki egy tálba, majd hagyja hűlni néhány percig. Keverje hozzá a tejet, a tojást és a cukrot, majd fokozatosan adja hozzá a lisztet, ha sima tésztát szeretne. Törölje ki a serpenyőt, tegye bele a maradék olajat és vajat, majd süsse a tésztákat, míg aranybarnák nem lesznek. Tálalásnál locsoljon a piros tésztára az olvasztott étcsokoládéból, majd tegyen a tetejére habtejszínt. palacsinta Forrás: theguardian.com Palacsinta kardamomos sodóvalHozzávalók:
Hozzávalók a sodóhoz:
Elkészítés: A sodóhoz melegítse fel a tejet egy kis lábasban, majd adja hozzá a kardamomot, vegye le a tűzről, és hagyja állni legalább 10 percig. A tojássárgáját, a cukrot és a kukoricalisztet keverje össze egy tálban, öntse hozzá a kardamomos tejet, majd dolgozza össze egy habverővel. Tegye vissza a sodót a lábasba, majd forralja közepes lángon 1-2 percig. Tegye a lábast egy hidegvizes edénybe, majd amikor majdnem kihűlt, keverje hozzá a vajat és tegye a hűtőbe egy órára. A tésztához keverje össze a lisztet, a tejet, a vizet, a cukrot, a tojást, a vaj felét és az egy csipet sót. Tegye a hűtőbe egy órára. Ezt követően közepes lángon olvassza meg a vaj másik felét, majd süsse a palacsintákat, míg aranybarnák nem lesznek. Rétegezze a kisült tésztát, közéjük pedig tegyen habtejszínt. Takarja le, tegye a hűtőbe, majd tálalja a sodóval, mézzel és a narancs reszelt héjával. A zöld teás palacsinta receptjéért kattintson a következő linkre. | |
|