Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Belföld
[5586]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4267]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1272]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[685]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4187]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3035]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3377]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
NÉVNAPOK
Kedvencek
Mentett bejegyzések
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
Keresés
Nyelvi Fordító
Időjárás
Nyitólap » 2020 Október 6 » Rizssaláta kolbásztökkel és császárszalonnával
10:39:18 Rizssaláta kolbásztökkel és császárszalonnával | |
Forrás: eatafuture.blogspot.com | futureater | 2013.08.02. A mai szállítmánnyal kolbásztök érkezett a konyhába, UTE-drukker padlizsán és hatalmas karalábé mellett. Bár nagyon lelkesen próbálgattam, rendes fotót egyszerűen képtelenség volt készíteni a másfél méter hosszú, leginkább egy kardra hasonlító zöldségről, így meg kell elégednetek a már kész ebédről lőtt képpel. Úgy tűnik, nem csak a fényképezőgépnek, az internetnek sem túl nagy barátja a kolbásztök, magyar nyelven mindössze három receptet találtam. Feltételezem, hogy készíthető belőle majdnem minden, ami a közönséges tökből, én most azonban inkább a cukkinihez való hasonlóságára erősítettem rá, így készült ez a villámgyors barnarizses csoda. Legnagyobb potenciált viszont a zöldségchips formátumban látom: a kolbásztök pár milliméter vastagra vágva és kevés olajban kisütve úgy néz ki, mintha rengeteg aprópénzünk lenne. Ha tehetitek, mindenképp próbáljátok ki!
Rizssaláta kolbásztökkel és császárszalonnával
(2 főre)
20 cm-es darab kolbásztök
fél fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó barnarizs
1 nagy csokor petrezselyem
negyed marék bazsalikom
3 szelet császárszalonna
só, bors, olívaolaj
kevés reszelt citromhéj
A rizst a csomagoláson jelzett módon megfőzzük.
A kolbásztököt néhány milliméter vastagon felkarikázzuk. Egy nagy serpenyőben 2 ek olívaolajat melegítünk, beleszórjuk a tököt, sózzuk, átforgatjuk, majd fedő alatt alacsony lángon 3-5 percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, nagyobbra vesszük a lángot és addig sütjük a korongokat, amíg picit barnulni kezdenek. Ha kész, papírtörlőre kanalazzuk.
Ugyanebben a serpenyőben folyamatosan kevergetve 1 ek olívaolajon pici sóval megpároljuk a finomra vágott lilahagymát és fokhagymát. Ezt is a tök mellé kanalazzuk, amikor kész, majd újra egy csepp olívaolajat teszünk a serpenyőbe. Most a felcsíkozott császárszalonnát tesszük bele, és ezt is szép aranybarnára pirítjuk.
Eközben finomra aprítjuk a zöldfűszereket, végül összeállítjuk az ételt: a rizshez keverjük a tököt, a hagymát és a zöldfűszert, ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a császárszalonnát és esetleg reszelünk rá egy kevés citromhéjat.
| |
|