Csütörtök, 2024-11-14, 07:36:00
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 332
    Vendégek: 332
    Felhasználók: 0
    Naptár
    «  Augusztus 2015  »
    HKSzeCsPSzoV
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2015 » Augusztus » 8 » Receptek: Sárgadinnye befőzése
    16:25:53
    Receptek: Sárgadinnye befőzése

    Forrás: [origo] | 2015.08.03.

    A következő recepteket Halmos Mónika "Sárgadinnye: édes titkok a kamrában" című cikkében találtam. A teljes cikket itt olvashatod!
     

    Mézes-fűszeres sárgadinnye

    Kell hozzá:

    • 3-4 db érett sárgadinnye, kb. 3 kg
    • 3-4 fahéjrudacska, 
    • 1-1 kiskanálnyi koriander,
    • szegfűbors, 
    • 5 dl narancslé 
    • 40 dkg méz

    Elkészítési idő: 40 perc + gőzölés

    Nem csak a szemnek szép
    Forrás: Halmos Monika

    A dinnyéket megmossuk, félbevágjuk, a magokat kikaparjuk. A húsukat kb. 2 cm-es kockára vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket hasítunk ki belőle. A dinnyedarabkákat üvegekbe tesszük. 2 dl vizet a fűszerekkel felforralunk, hozzáadjuk a narancslevet, a mézet, és addig főzzük, amíg a méz teljesen fel nem oldódik. A mézes-fűszeres levet az üvegben várakozó dinnyedarabkákra öntjük, majd az üvegeket gondosan lezárjuk. Egyenként újságpapírba csomagolva vízzel teli edénybe állítgatjuk, és a forrástól számított 30 percen át gőzöljük. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

    Válasszunk többféle színű dinnyét, így igazán mutatós is lesz!

     

    Ananászos különlegesség sárgadinnyével

    Kell hozzá:

    • 1 db kisebb sárgadinnye 
    • 1 db érett ananász vagy 50 dkg ananászbefőtt
    • 60 dkg cukor 
    • 2 evőkanál narancslikőr

     Elkészítési idő: 60 perc + gőzölés

    Ananász és dinnye együtt? Igen!
    Forrás: Halmos Monika

    A sárgadinnyét megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk. A húsát előbb feldaraboljuk, majd botmixerrel pépesítjük. Az ananászt megtisztítjuk, a húsát kis kockára vágjuk. (Ha konzervet használunk, jól lecsepegtetjük, és felaprítjuk.)  A dinnyepépet a cukorral felforraljuk, majd beletesszük az ananászdarabkákat, és öt percig együtt főzzük.  A tűzről levéve belekeverjük a narancslikőrt, és üvegekbe töltjük. Az üvegeket gondosan lezárjuk, és vízfürdőben 15 percig gőzöljük. 

     

    Pikáns sárgadinnyedzsem

    Kell hozzá:

    • 2 kg-nyi zöld bélű sárgadinnye 
    • 1 kiskanál citromsav 
    • 1 citrom leve 
    • 1,5 kg cukor 
    • üvegenként késhegynyi tartósítószer 

    Elkészítési idő: 2 nap (összesen: 120 perc)

    Mindig távolítsuk el a magokat!
    Forrás: Halmos Monika

    A sárgadinnyét megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, a húsát apró kockára vágjuk. A cukorral rétegezve egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap belefacsarjuk a citrom levét, belereszeljük a citrom sárga héját, beleszórjuk a citromsavat, és lassú tűzön, szüntelenül kevergetve kb. fél órán át főzzük. Ha eléggé besűrűsödött, forrón üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk, és az üvegeket lezárjuk. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

     

    Sárgadinnye ginben

    Kell hozzá: 

    • 1 db nagyobb, mézédes sárgadinnye 
    • 30 dkg cukor 
    • kb. 4 dl gin

    Elkészítési idő: 30 perc

    A dinnyét megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, húsát kockára vágjuk. Cukorral rétegezve kisebb üvegbe tesszük, majd ginnel feltöltjük. Az üvegeket gondosan lezárjuk. Hűvös, sötét helyen tároljuk, legkorábban 3 hónap múlva fogyasztható.  Kínálhatjuk desszertek mellé, jó alapja lehet gyümölcsbólénak, vagy társíthatjuk jéghideg, száraz pezsgővel is.

    Kockázni is lehet annak, aki szereti a hagyományos formákat
    Forrás: Halmos Monika

     

    Sárgadinnyecsatni

    Kell hozzá:

    • 1,2 kg sárgadinnye
    • 250 g lilahagyma 
    • 1 kiskanál koriander
    • 1 evőkanál só 
    • 3-4 szál friss kakukkfű
    • 1 chili
    • 30 dkg cukor 
    • 2 dl vörösborecet (5%-os) 
    • 1/2 tasak zselésítő (2:1)

    Elkészítési idő: 90 perc

    A dinnyét megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, majd vékony gerezdekre szeljük. Kivágjuk a dinnyehúst a héjakból, megmérjük (összesen 80 dkg-ra van szükségünk), felkockázzuk, lábosba szórjuk.

    A golyók könnyen rabul ejtenek mindenkit!
    Forrás: Halmos Monika

    A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd a korianderrel, a felaprított kakukkfűvel, a sóval, a cukor felével és a vörösborecettel együtt a dinnyéhez adjuk. Belekarikázzuk a chilit, és lassú tűzön, fedő nélkül, szüntelenül megkeverve jó fél órán át főzzük. A többi cukrot a zselésítő anyaggal összekeverjük, beledolgozzuk a tűzről lehúzott masszába. Majd újból a tűzre téve további 1 percig főzzük. Azon forrón kisebb üvegekbe töltjük, és az üvegeket gondosan lezárjuk. Ha kihűltek, végleges helyükre állítjuk a kamrában. Sötét helyen tároljuk, hogy szép színét megőrizze! Roston sült húsok, liba-, kacsapecsenye mellé, vadhúsokhoz és füstölt sonka mellé kínáljuk.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 639 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): befőtt, recept, tartósítása, receptek, sárgadinnye, befőzése | Helyezés: 0.0/0