Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
16:25:53 Receptek: Sárgadinnye befőzése | |
Forrás: [origo] | 2015.08.03. A következő recepteket Halmos Mónika "Sárgadinnye: édes titkok a kamrában" című cikkében találtam. A teljes cikket itt olvashatod! Mézes-fűszeres sárgadinnyeKell hozzá:
Elkészítési idő: 40 perc + gőzölésNem csak a szemnek szép A dinnyéket megmossuk, félbevágjuk, a magokat kikaparjuk. A húsukat kb. 2 cm-es kockára vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket hasítunk ki belőle. A dinnyedarabkákat üvegekbe tesszük. 2 dl vizet a fűszerekkel felforralunk, hozzáadjuk a narancslevet, a mézet, és addig főzzük, amíg a méz teljesen fel nem oldódik. A mézes-fűszeres levet az üvegben várakozó dinnyedarabkákra öntjük, majd az üvegeket gondosan lezárjuk. Egyenként újságpapírba csomagolva vízzel teli edénybe állítgatjuk, és a forrástól számított 30 percen át gőzöljük. Sötét, hűvös helyen tároljuk. Válasszunk többféle színű dinnyét, így igazán mutatós is lesz!
Ananászos különlegesség sárgadinnyévelKell hozzá:
Elkészítési idő: 60 perc + gőzölésAnanász és dinnye együtt? Igen! A sárgadinnyét megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk. A húsát előbb feldaraboljuk, majd botmixerrel pépesítjük. Az ananászt megtisztítjuk, a húsát kis kockára vágjuk. (Ha konzervet használunk, jól lecsepegtetjük, és felaprítjuk.) A dinnyepépet a cukorral felforraljuk, majd beletesszük az ananászdarabkákat, és öt percig együtt főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a narancslikőrt, és üvegekbe töltjük. Az üvegeket gondosan lezárjuk, és vízfürdőben 15 percig gőzöljük. Pikáns sárgadinnyedzsemKell hozzá:
Elkészítési idő: 2 nap (összesen: 120 perc)Mindig távolítsuk el a magokat! A sárgadinnyét megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, a húsát apró kockára vágjuk. A cukorral rétegezve egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap belefacsarjuk a citrom levét, belereszeljük a citrom sárga héját, beleszórjuk a citromsavat, és lassú tűzön, szüntelenül kevergetve kb. fél órán át főzzük. Ha eléggé besűrűsödött, forrón üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk, és az üvegeket lezárjuk. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Sárgadinnye ginbenKell hozzá:
Elkészítési idő: 30 percA dinnyét megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, húsát kockára vágjuk. Cukorral rétegezve kisebb üvegbe tesszük, majd ginnel feltöltjük. Az üvegeket gondosan lezárjuk. Hűvös, sötét helyen tároljuk, legkorábban 3 hónap múlva fogyasztható. Kínálhatjuk desszertek mellé, jó alapja lehet gyümölcsbólénak, vagy társíthatjuk jéghideg, száraz pezsgővel is. Kockázni is lehet annak, aki szereti a hagyományos formákat SárgadinnyecsatniKell hozzá:
Elkészítési idő: 90 percA dinnyét megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, majd vékony gerezdekre szeljük. Kivágjuk a dinnyehúst a héjakból, megmérjük (összesen 80 dkg-ra van szükségünk), felkockázzuk, lábosba szórjuk. A golyók könnyen rabul ejtenek mindenkit! A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd a korianderrel, a felaprított kakukkfűvel, a sóval, a cukor felével és a vörösborecettel együtt a dinnyéhez adjuk. Belekarikázzuk a chilit, és lassú tűzön, fedő nélkül, szüntelenül megkeverve jó fél órán át főzzük. A többi cukrot a zselésítő anyaggal összekeverjük, beledolgozzuk a tűzről lehúzott masszába. Majd újból a tűzre téve további 1 percig főzzük. Azon forrón kisebb üvegekbe töltjük, és az üvegeket gondosan lezárjuk. Ha kihűltek, végleges helyükre állítjuk a kamrában. Sötét helyen tároljuk, hogy szép színét megőrizze! Roston sült húsok, liba-, kacsapecsenye mellé, vadhúsokhoz és füstölt sonka mellé kínáljuk. | |
|