Elkészítés:
A karajt egy nagyon éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan összekeverem.
Egy őzgerinc formát kibélelelek a szeletelt beconnel, belesímítom a húsos masszát, a tetejére visszahajtom a kilógó szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.
A salátához összekeverem a majonézt, a tejföllel, a tormával, a sóval és borssal, hozzáadom a tetszőleges méretűre feldarabolt főtt tojásokat, az apró kockára vágott almát, az aprított petrezselyemzöldet és óvatosan összeforgatom, hogy a tojás ne essen szét.
Tálalásig hűtőben tárolom.
A sertéskarajt hidegen vagy melegen, felszeletelve, a tojássalátával kínálom.
Elkészítési idő: 70 perc