Csütörtök, 2024-11-14, 08:10:19
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 310
    Vendégek: 309
    Felhasználók: 1
    georgio
    Naptár
    «  Június 2014  »
    HKSzeCsPSzoV
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2014 » Június » 27 » Sok a zöldség, hogyan rántsuk?
    11:18:44
    Sok a zöldség, hogyan rántsuk?

    Forrás: Táfelspicc | 2014.06.27.

    Szerencsére mindent ki lehet rántani, a zöldségeket is, de a panírt érdemes átgondolni és új irányt venni. Tempura és sörtészta.

    Szegény zöldségeket még mindig köretszámba veszi a többség, holott ragukban és rántva akár nehezek is tudnak lenni. Nyáron pedig rengeteg, rántásra alkalmas termény érik, ezeket azonban fölösleges a háromlépéses, klasszikus módszerrel rántani, van erre sokkal egyszerűbb és esetükben feltétlenül jobb megoldás.

    Néhány rántott zöldség
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

     

    Rántásra alkalmas zöldségek:

    • padlizsán rántás előtt egy órával lesózva, kinyomkodva
    • cukkini hasábokban
    • tök, patiszon szeletekben
    • ceruzabab
    • cukorborsó
    • édeskömény
    • répa
    • jégcsapretek
    • karfiolszeletek
    • brokkoliszeletek
    • őzlábgomba fejek

    A két eszményi és kényelmes bunda pedig a tempura és a sörtészta. Előbbi roppanósabb és könnyebb elkészíteni, utóbbi ízletesebb.

    A tempura

    Kulcsa az olaj hőmérséklete, mennyisége és a bunda hanyagsága.

    Egy rész jéghideg! lisztbe egy rész jeges! vizet öntök, hanyagul elkeverem, inkább összerázom. Maradjon csomós, csúnya, semmiképpen se keverjék simára. (ha raknak bele tojást, akkor egy csésze liszt, egy tojássárgája az arány, de elhagyható) Ebbe kell forgatni a vékonyan belisztezett alapanyagokat.

    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

    A tempurát mindig bőséges, a zöldségeket elfedő olajban és 180 fok körüli hőmérsékleten süssék, ez úgy bugyborékol a panír körül, mint a képen. Ne fedjék le!
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

    Mártogassák könnyű csilis, vagy fokhagymás szójaszószba.

    A sörtészta

    Ez tök, patiszon, padlizsán és cukkiniszeletek mellett ujjnyi vastag halfilécsíkok elsőrangú társa, a brit klasszikus fish&chips is ezzel készül. Alábbi recept Heston Blumenthal a Tökéletesség nyomában (magyarul is megjelent) című könyvéből van, ahol ennek a fogásnak (és a Margherita pizzának, sült csirkének, steaknek, ...) is kidolgozta az eszményi variációját. 

    • 200 g liszt
    • 200 g rizsliszt (vagy burgonyakeményítő)
    • csapott teáskanál sütőpor
    • 1 evőkanál méz
    • 300 ml vodka
    • 300 ml világos sör

    A sör kivételével az alapanyagokat elkeverem, ezt se kell simára, elég csomósra, majd felhigítom, elkeverem a sörrel. A vodka és a méz fontos, előbbi gyors párolgásával segít könnyebbé, ropogóssá tenni a bundát, a méz pedig karamellizálódásával segít finomabb, roppanósabb végeredményt adni.

    Készül a sörtészta
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

    Blumenthal habszifonba tölti és az onnan kinyomott masszába paníroz, ha van szifonjuk tegyék azt. Ha nincs a sörtésztát rendkívül forró 220 fokos bő olajban süssék pillanatok alatt aranybarnára. A hal, tökök hamar megsülnek, nem kell félni, hogy nyers marad.

    Pikáns majonézbe -remoulade mártás- lehet mártogatni, ami apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval, petrezselyemmel, snidlinggel kikevert és szardellával sózott majonéz, lehetőleg házi, borecettel savanyítva készült majonéz, nem bolti, amihez receptet a linken találnak.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 782 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): recept, tempura, sörtészta, receptek, rántott, zöldségek | Helyezés: 0.0/0