Csütörtök, 2024-11-14, 07:40:48
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 360
    Vendégek: 360
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2015 » Június » 14 » Sör a bográcsban, csülökkel: ez a legférfiasabb recept
    15:00:25
    Sör a bográcsban, csülökkel: ez a legférfiasabb recept

    Forrás: men.hu | Scheftsik Tamás | 2015.06.14.

    Sör, csülök, bogrács – ezek az alapok kellenek a boldogsághoz, és kész.

    Sörös csülök

    Hozzávalók:

    • 1 szép nagy darab nyers csülök
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 4-5 babérlevél
    • őrölt kömény
    • bors
    • 1 ek kristálycukor 
    • annyi sör, amennyi majd ellepi

    Na kérem, ez már igazán egy férfias étel. Nagyon fontos azonban az is, hogy a főzésre kikészített sör ne tűnjön el az előkészületek alatt, ellenkező esetben ugyanis nem tudjuk majd elkészíteni az ételt. Első lépésként a csülköt elő kell főzni. Ehhez babérleveles, sós vizet használunk, de nem puhítjuk meg a húst egészen. Villával ellenőrizhetjük a milyenségét, és ha félig elkészült, akkor kivesszük, és csíkokra vágjuk az egész húst.

    Ezt is olvasd el (kattints)! Csülök Pékné módra: férfias lakoma könnyedén

    A csontra nem lesz szükségünk, ezért ez kivesszük belőle. Ha van a közelünkben egy kedves kutya, akkor félistenné lényegülhetünk, ha neki adjuk a finomságot, de el is tehetjük későbbre, elvégre nagyon finom részről van szó. Ha ezzel megvagyunk, akkor a bográcsban pörköltalapot kell készíteni. Ehhez a vöröshagymát egészen apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk. Mehet bele a szintén apróra szelt fokhagyma, a csíkozott hús, és természetesen a fűszerek.

    Só, bors mindenképpen, és a köménnyel sem kell spórolni (aki nem szereti a kömény jellegzetes, markáns ízét, az használhatja őrölt formában is, így elkerülheti, hogy egy óvatlan pillanatban ráharapjon egy magra).

    Ezután az előkészített hozzávalókat felöntjük annyi sörrel, hogy az ellepje őket. Vigyázva, nehogy leégjen felforraljuk, és egy csapott evőkanál cukorral ízesítjük. A sör természetesen lassan elpárolog, és ezt a veszteséget pótolni kell. Aki most a szívéhez kapott, hogy még több ízletes nedűt kell az ételhez önteni, az megnyugodhat, erre ugyanis a csülök előfőzőlevét használjuk, így az ízek intenzívebbek, és teltebbek lesznek. Ha a hús kellően puhára főtt, akkor tálaljuk. Figyeljünk arra, hogy a csülök magában is egy elég nehéz étel, hát még ha sörrel készítjük el. Így a gyomorrontás elkerülése végett mindenképpen körettel fogyasszuk.

    Tipp

    A bogrács tartósságát akkor tudjuk a legjobban megtartani, ha nem egészen ugyanúgy mossuk el, mint a konyhai edényeket. Ez is a főzéshez tartozik, így ezt is nekünk kell majd prezentálni. Alaposan mossuk ki a bográcsot, és ne feledkezzünk meg a külső felületéről sem. Lehetőleg mellőzzük a dörzsölő fémszálas „szivacsokat”, mert felsérthetik a felületet. A forró víz és egy kis erőbedobás biztosan használni fog. Miután a bogrács kiszáradt fogjunk egy darab szalonnát.

    Ezzel alaposan dörzsöljük be a belső felületet, ne maradjon ki semmi. Ezzel elkerülhetjük a rozsdásodást, és sokkal tartósabb marad az edényünk. Természetesen főzés előtt alaposan át kell öblíteni a bográcsot, és csak azután tehetjük a tűz fölé, ellenkező esetben nem csak avas, hanem égett is lesz az íz és az illat, ami körbelengi a főzési próbálkozásainkat.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 756 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): gasztronómia, recept, étel, bogrács, gasztró, receptek, sör, csülök, hús | Helyezés: 0.0/0