Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
15:00:25 Sör a bográcsban, csülökkel: ez a legférfiasabb recept | |
Forrás: men.hu | Scheftsik Tamás | 2015.06.14. Sör, csülök, bogrács – ezek az alapok kellenek a boldogsághoz, és kész.
Sörös csülökHozzávalók:
Na kérem, ez már igazán egy férfias étel. Nagyon fontos azonban az is, hogy a főzésre kikészített sör ne tűnjön el az előkészületek alatt, ellenkező esetben ugyanis nem tudjuk majd elkészíteni az ételt. Első lépésként a csülköt elő kell főzni. Ehhez babérleveles, sós vizet használunk, de nem puhítjuk meg a húst egészen. Villával ellenőrizhetjük a milyenségét, és ha félig elkészült, akkor kivesszük, és csíkokra vágjuk az egész húst. Ezt is olvasd el (kattints)! Csülök Pékné módra: férfias lakoma könnyedén A csontra nem lesz szükségünk, ezért ez kivesszük belőle. Ha van a közelünkben egy kedves kutya, akkor félistenné lényegülhetünk, ha neki adjuk a finomságot, de el is tehetjük későbbre, elvégre nagyon finom részről van szó. Ha ezzel megvagyunk, akkor a bográcsban pörköltalapot kell készíteni. Ehhez a vöröshagymát egészen apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk. Mehet bele a szintén apróra szelt fokhagyma, a csíkozott hús, és természetesen a fűszerek. Só, bors mindenképpen, és a köménnyel sem kell spórolni (aki nem szereti a kömény jellegzetes, markáns ízét, az használhatja őrölt formában is, így elkerülheti, hogy egy óvatlan pillanatban ráharapjon egy magra). Ezután az előkészített hozzávalókat felöntjük annyi sörrel, hogy az ellepje őket. Vigyázva, nehogy leégjen felforraljuk, és egy csapott evőkanál cukorral ízesítjük. A sör természetesen lassan elpárolog, és ezt a veszteséget pótolni kell. Aki most a szívéhez kapott, hogy még több ízletes nedűt kell az ételhez önteni, az megnyugodhat, erre ugyanis a csülök előfőzőlevét használjuk, így az ízek intenzívebbek, és teltebbek lesznek. Ha a hús kellően puhára főtt, akkor tálaljuk. Figyeljünk arra, hogy a csülök magában is egy elég nehéz étel, hát még ha sörrel készítjük el. Így a gyomorrontás elkerülése végett mindenképpen körettel fogyasszuk. TippA bogrács tartósságát akkor tudjuk a legjobban megtartani, ha nem egészen ugyanúgy mossuk el, mint a konyhai edényeket. Ez is a főzéshez tartozik, így ezt is nekünk kell majd prezentálni. Alaposan mossuk ki a bográcsot, és ne feledkezzünk meg a külső felületéről sem. Lehetőleg mellőzzük a dörzsölő fémszálas „szivacsokat”, mert felsérthetik a felületet. A forró víz és egy kis erőbedobás biztosan használni fog. Miután a bogrács kiszáradt fogjunk egy darab szalonnát. Ezzel alaposan dörzsöljük be a belső felületet, ne maradjon ki semmi. Ezzel elkerülhetjük a rozsdásodást, és sokkal tartósabb marad az edényünk. Természetesen főzés előtt alaposan át kell öblíteni a bográcsot, és csak azután tehetjük a tűz fölé, ellenkező esetben nem csak avas, hanem égett is lesz az íz és az illat, ami körbelengi a főzési próbálkozásainkat. | |
|