Szerda, 2024-04-24, 09:03:31
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5503]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [182]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4047]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2407]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [594]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4064]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2947]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [376]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3302]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2015 » Július » 26 » Sörkorcsolyához: 2 ínycsiklandozó krém a kenyérre
    07:33:11
    Sörkorcsolyához: 2 ínycsiklandozó krém a kenyérre

    Forrás: men.hu | Scheftsik Tamás | 2015.07.25.

    Ha van söröd és pirítasz kenyeret, akkor ezek a krémek maradandó sikert aratnak a haverjaid körében. Próbáld ki!

    1. Sajtkrém extrákkal

    Hozzávalók:

    5 dkg vaj

    4 dkg liszt

    3 dl tej

    10 dkg natúr tömlős sajt

    5 dkg reszelt trappista

    só, bors

    3 db kemény tojás

    snidling (ízlés szerint)

    2 evőkanál majonéz

    kevés mustár

    Egy kisebb lábosban a vajból és a lisztből rántást készítünk. Ezt felengedjük a tejjel, és ízesítjük sóval, borssal. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz – vigyázva, hogy nehogy odakapjon –, majd levesszük a tűzről, és, még amíg forró, belekeverjük a tömlős és a reszelt sajtokat.

    Ezután ki kell hűteni, de ne tegyük azonnal a hűtőbe, mert a forró étel tönkreteheti a gépet, ami viszont jelentősen növelné a sajtkrém előállítási összegét. Ha sikerült kihűteni az elegyet, akkor a 3 kemény tojást apróra kell vágni.

    Ez nem egy egyszerű feladat, tekintve, hogy a kemény kifejezés csak ahhoz viszonyítva igaz, amilyen a tojás eredeti állapota volt. Könnyebb a dolgunk, ha hűtött kemény tojással próbálkozunk, illetve ha van kifejezetten ehhez az ételhez való szeletelőnk. Ebben az esetben a karikára vágott tojást egyben emeljük ki, és rácsszerűen vágjuk tovább.

    Ha nagyon szétesik, akkor hintázó mozdulatokkal is apríthatjuk, de ilyenkor a sárgája okozhat némi bosszúságot. A tojás után mehet a keverékbe a snidling, a majonéz és a mustár, és jöhetnek a szép karéj kenyerek is a krém alá.

    Ezeket is készítsd el (kattints)! 3 tökegyszerű sörkorcsolya

    2. Padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    1 db padlizsán (lehetőleg kisebb, mint fél kiló)

    2 ek extra szűz olívaolaj

    2 gerezd fokhagyma (vékonyra vágva)

    1 fej vöröshagyma (apróra vágva)

    1 tk mustár

    1,5 kk só

    1 kk frissen őrölt fekete bors

    A könnyű esti vacsorákhoz kiváló lehet a padlizsánkrém, ráadásul igazán nem nehéz elkészíteni (nem is beszélve arról a csodálatos tulajdonságáról, hogy azt az árva egy szem padlizsánt is fel tudjuk használni, ami a hűtő hátuljában szomorkodik, és egyébként kidobásra került volna). Első körben a padlizsánt betesszük a 180°C-osra melegített légkeveréses sütőbe, és 25 percig sütjük az egyik, majd egy fordítás után újabb 25 percig a másik oldalát.

    Akinél nincs légkeveréses sütő a gázon is elkészítheti. Ehhez egy tömör vas platni kell, és az, hogy sűrűn forgassuk a padlizsánt (itt sajnos könnyen füstölni is kezdhet, a szaga pedig nem a legjobb, így valóban figyeljünk a sűrű forgatásra). A zöldség akkor készül el, ha a bőre ráncossá válik, és könnyedén be lehet nyomni a húsát (természetesen a bőrét nem átszakítva).

    Ha elkészült a lila finomság, akkor kivesszük a sütőből, levágjuk a szárát, és eltávolítjuk a héját. A belsejét egy tálba kanalazzuk, és villával, vagy botmixerrel pépesítjük. Közben minden egyéb hozzávalót is belekeverünk, és beteszünk két – három szelet kenyeret a pirítóba.

    A krémet ezekre kenjük, és hideg sörrel fogyasztjuk. Figyelem, annak ellenére, hogy a padlizsánkrém hívogató reggelinek is tűnik, a hagymás (ráadásul nyers hagymás) volta miatt inkább mellőzzük, ha csak nem szeretnénk, hogy biztosan legyen ülőhelyünk a buszon!

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 473 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): gasztronómia, padlizsán, recept, vacsora, étel, gasztró, receptek, krém, sör, sajt | Helyezés: 0.0/0