Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
07:33:11 Sörkorcsolyához: 2 ínycsiklandozó krém a kenyérre | |
Forrás: men.hu | Scheftsik Tamás | 2015.07.25. 1. Sajtkrém extrákkalHozzávalók: 5 dkg vaj 4 dkg liszt 3 dl tej 10 dkg natúr tömlős sajt 5 dkg reszelt trappista só, bors 3 db kemény tojás snidling (ízlés szerint) 2 evőkanál majonéz kevés mustár Egy kisebb lábosban a vajból és a lisztből rántást készítünk. Ezt felengedjük a tejjel, és ízesítjük sóval, borssal. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz – vigyázva, hogy nehogy odakapjon –, majd levesszük a tűzről, és, még amíg forró, belekeverjük a tömlős és a reszelt sajtokat. Ezután ki kell hűteni, de ne tegyük azonnal a hűtőbe, mert a forró étel tönkreteheti a gépet, ami viszont jelentősen növelné a sajtkrém előállítási összegét. Ha sikerült kihűteni az elegyet, akkor a 3 kemény tojást apróra kell vágni. Ez nem egy egyszerű feladat, tekintve, hogy a kemény kifejezés csak ahhoz viszonyítva igaz, amilyen a tojás eredeti állapota volt. Könnyebb a dolgunk, ha hűtött kemény tojással próbálkozunk, illetve ha van kifejezetten ehhez az ételhez való szeletelőnk. Ebben az esetben a karikára vágott tojást egyben emeljük ki, és rácsszerűen vágjuk tovább. Ha nagyon szétesik, akkor hintázó mozdulatokkal is apríthatjuk, de ilyenkor a sárgája okozhat némi bosszúságot. A tojás után mehet a keverékbe a snidling, a majonéz és a mustár, és jöhetnek a szép karéj kenyerek is a krém alá. Ezeket is készítsd el (kattints)! 3 tökegyszerű sörkorcsolya
2. PadlizsánkrémHozzávalók: 1 db padlizsán (lehetőleg kisebb, mint fél kiló) 2 ek extra szűz olívaolaj 2 gerezd fokhagyma (vékonyra vágva) 1 fej vöröshagyma (apróra vágva) 1 tk mustár 1,5 kk só 1 kk frissen őrölt fekete bors A könnyű esti vacsorákhoz kiváló lehet a padlizsánkrém, ráadásul igazán nem nehéz elkészíteni (nem is beszélve arról a csodálatos tulajdonságáról, hogy azt az árva egy szem padlizsánt is fel tudjuk használni, ami a hűtő hátuljában szomorkodik, és egyébként kidobásra került volna). Első körben a padlizsánt betesszük a 180°C-osra melegített légkeveréses sütőbe, és 25 percig sütjük az egyik, majd egy fordítás után újabb 25 percig a másik oldalát. Akinél nincs légkeveréses sütő a gázon is elkészítheti. Ehhez egy tömör vas platni kell, és az, hogy sűrűn forgassuk a padlizsánt (itt sajnos könnyen füstölni is kezdhet, a szaga pedig nem a legjobb, így valóban figyeljünk a sűrű forgatásra). A zöldség akkor készül el, ha a bőre ráncossá válik, és könnyedén be lehet nyomni a húsát (természetesen a bőrét nem átszakítva). Ha elkészült a lila finomság, akkor kivesszük a sütőből, levágjuk a szárát, és eltávolítjuk a héját. A belsejét egy tálba kanalazzuk, és villával, vagy botmixerrel pépesítjük. Közben minden egyéb hozzávalót is belekeverünk, és beteszünk két – három szelet kenyeret a pirítóba. A krémet ezekre kenjük, és hideg sörrel fogyasztjuk. Figyelem, annak ellenére, hogy a padlizsánkrém hívogató reggelinek is tűnik, a hagymás (ráadásul nyers hagymás) volta miatt inkább mellőzzük, ha csak nem szeretnénk, hogy biztosan legyen ülőhelyünk a buszon! | |
|