A Microsoft a hétvégén egy soron kívüli javítást tett elérhetővé Windows 10 rendszeréhez, ami egy abban a közelmúltban felbukkant súlyos problémát orvosol. Az ehavi foltkedden kiadott javítócsomag telepítése után ugyanis rengeteg felhasználó számolt be arról, hogy gépe működése jelentős mértékben belassult, főleg egyes játékok futtatása közben.

 

A Microsoft szerint a KB5000842 problémája elsősorban azokat a felhasználókat érintette, akik két vagy több monitoron futtatták a játékokat. Az ugyanakkor a cég által közzétettek szerint nem számított, hogy teljes képernyőn vagy ablakban tették -e meg ezt, és a Windows 10 legújabb, 20H2-es verziója mellett a tavaly tavasszal kiadott 2004-es verzió használóinál is jelentkezhetett a probléma.

A mostani "javítás" igazából úgy oldja meg a problémát, hogy nemes egyszerűséggel visszaállítja az érintett rendszerek a problémát okozó részeit egy korábbi állapotra. Mivel a hiba esetében olyan bugról van szó, aminek nincsenek ismert biztonsági vonatkozásai, így ez szerencsére anélkül megtehető, hogy ez egyben kiszolgáltatná az érintett masinákat a hackerek és kártevők számára.