Hozzávalók:
- 3 db nagyobb vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk oregano
- 1 tk kakukkfű
- 18 dkg kolbász
- 0,5 dl olaj
- 1 marék szárított paradicsom
- 2,5 dl tejszín
- 18 dkg penne tészta
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A vöröshagymát karikákra vágom és egy teli aljú airfryer kosárba halmozom. Fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel és oraganoval, majd meglocsolom az olajjal.
Hozzáadom a kis kockákra vágott kolbászt, valamint az apróra vágott szárított paradicsomot is.
Átkeverem és a közepébe teszek egy fej fokhagymát. A fokhagyma tetejét előtte levágom.
Air fryerben 190 fokon kb. 35 percig sütöm, közben néha átkeverem. A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, a csomagoláson jelzettek szerint.
Ha a hagymák megsültek, a fokhagymákat kinyomom a héjából, felöntöm az egészet tejszínnel és még 3 percig sütöm.
A sütési idő készülékenként változhat és függ a hagymák méretétől is.
Végül összekeverem a kifőtt tésztával és már tálalom is.