Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
15:32:03 Sütőzacskós gasztrótippek: isteni ízek, nulla mosatlan | |
Forrás: men.hu | Szabó B. | 2015.06.21. Van egy jó hírünk számodra, amennyiben nem vagy éppen konyhatündér, de imádod az isteni ízeket, miközben a mosogatást a hátad közepére sem kívánod… Csak pár bevált rutin, és te is olyan ételt varázsolhatsz az asztalra, amiért még a haverjaid is fizetnének! Miért jó a sütőzacskó? Azon felül, hogy tényleg elegendő minden hozzávalót összedobálnod, és nem kell mosogatnod, akadnak még előnyök a sorban. Az egyik legnagyobb, hogy az ízek a zacskón belül maradnak. A zöldségek, húsok, vagy a gyümölcsök saját levükben párolódnak, így az összes íz a lehető legnagyobb harmóniában keveredik egymással. Emiatt akkor is tökéletes lesz a végeredmény, ha semmi mást, csak sót (vagy édesség esetén még azt sem) adsz az ételhez. Ezt is olvasd el (kattints)! Figyelem! Bitang jó nyári ételek következnek A különleges párolódási folyamatnak köszönhetően a zöldségek puhák, a húsok pedig hihetetlenül omlósak lesznek, vagyis pont olyanok, amilyennek lenniük kell. Az egészség sem utolsó szempont: a sütőzacskóban történő sütéshez, pároláshoz nem kell semmilyen zsiradék, olaj, tehát a kalóriaértékeket is kellően alacsony szinten tarthatod. Ha a jó hírekből nem lenne elég, akkor tudnod kell, hogy egy sütőzacskó ára, legfeljebb száz forintba kerül, úgyhogy ez a konyhai találmány az agglegények legjobb barátja lehet. Mire kell figyelned? Kalkulálnod kell vele, hogy a sütési folyamatok közben a sütőzacskó némileg megnő, tehát nem jó ötlet szorosan a töltőanyagok felett megkötni. Sokkal jobb, ha csupán a legvégét csomózod össze. Amennyiben nagyobb adag ételt szeretnél egyszerre készíteni, válassz méretesebb sütőzacskót. Fontos az is, hogy ne használd a zacskót 200 foknál magasabbra állított sütőben. Egyrészt éppen az alacsonyabb hőfokon történő párolásra, sütésre igazán alkalmas, másrészt szétolvadhat a magas hőmérséklet hatására. Annak érdekében, hogy a felesleges gőz távozni tudjon, a zacskó tetejére célszerű néhány tűszúrásnyi lyukat szúrni. Az a legszerencsésebb, ha úgy rendezed el a hozzávalókat, hogy azok ne fedjék egymást, különben előfordulhat, hogy nem sülnek át egyenletesen. Természetesen nem gond, ha ez mégis megesik, de ebben az esetben időnként rázd meg azt a tepsit, amibe a zacskót tetted, így az ízek és a hozzávalók is jobban keverednek. Amennyiben a végeredményt ropogósra sütnéd, az utolsó 10-20 percben állítsd grillezésre a sütődet, a zacskót bontsd ki, és tartalmát öntsd egy tepsibe. Persze ebben az esetben mosogatnod kell majd egy keveset, de a többség ennyit beáldoz a roppanósra sült bőrök és burgonyák érdekében… Tipp: Még istenibbek lesznek az ízek, ha már előző nap előkészíted a húsokat valamilyen finom pác társaságában, becsomagolod a sütőzacskóba, és beteszed pihenni őket a hűtőbe. A zöldségek javát is hozzáadhatod már ilyenkor, de a burgonya foltosra barnulhat, így szerencsésebb azt közvetlenül a sütés előtt mellédobálnod. Végül egy recept: burgonyaágyon sült hagymás csülök A csülköt érdemes kicsit előfőznünk annak érdekében, hogy valóban omlóst húst kaphassunk, és hogy a burgonya ne süljön szét azelőtt, hogy a csülök elkészülne. Sós vízben, néhány babérlevél, egész só és megtisztított vörös- valamint fokhagyma társaságában főzzük meg a csülköt. Mérettől függően egész nyugodtan fennhagyhatjuk a tűzhelyen, akár 2-2,5 órán keresztül. Míg a csülök fő, tegyünk a sütőzacskóba félbevágott burgonyát és vöröshagymát, sózzuk meg, adjunk hozzá kevés majoránnát, rozmaringot, majd egy csepp olajjal rázzuk össze ezeket. Az előfőzött csülköt vegyük ki a forró vízből és tegyük a hagymával, burgonyával félig töltött sütőzacskóba. Kössük be a zacskó száját, és 180 fokon kb. 1,5 óráig süssük az ételt. Ha kellően megpuhult (hústűvel ellenőrizhetjük zacskón keresztül is), bontsuk szét sütőzacskót, majd terítsük szét a tepsiben az ételt: alul legyen a hagymás krumpli, felül a hús. Állítsuk grillezésre a sütőt, majd a kisült zsírral rendszeresen öntözzük a csülköt, mígnem kb. fél óra alatt ropogósra pirul a bőre. | |
|