Szombat, 2024-04-20, 04:59:18
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5499]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [181]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4042]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1226]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2406]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1360]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [591]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4061]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2943]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [373]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3299]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2015 » Június » 21 » Sütőzacskós gasztrótippek: isteni ízek, nulla mosatlan
    15:32:03
    Sütőzacskós gasztrótippek: isteni ízek, nulla mosatlan

    Forrás: men.hu | Szabó B. | 2015.06.21.

    Van egy jó hírünk számodra, amennyiben nem vagy éppen konyhatündér, de imádod az isteni ízeket, miközben a mosogatást a hátad közepére sem kívánod… Csak pár bevált rutin, és te is olyan ételt varázsolhatsz az asztalra, amiért még a haverjaid is fizetnének!

    Miért jó a sütőzacskó?

    Azon felül, hogy tényleg elegendő minden hozzávalót összedobálnod, és nem kell mosogatnod, akadnak még előnyök a sorban. Az egyik legnagyobb, hogy az ízek a zacskón belül maradnak. A zöldségek, húsok, vagy a gyümölcsök saját levükben párolódnak, így az összes íz a lehető legnagyobb harmóniában keveredik egymással. Emiatt akkor is tökéletes lesz a végeredmény, ha semmi mást, csak sót (vagy édesség esetén még azt sem) adsz az ételhez.

    Ezt is olvasd el (kattints)! Figyelem! Bitang jó nyári ételek következnek

    A különleges párolódási folyamatnak köszönhetően a zöldségek puhák, a húsok pedig hihetetlenül omlósak lesznek, vagyis pont olyanok, amilyennek lenniük kell. Az egészség sem utolsó szempont: a sütőzacskóban történő sütéshez, pároláshoz nem kell semmilyen zsiradék, olaj, tehát a kalóriaértékeket is kellően alacsony szinten tarthatod.

    Ha a jó hírekből nem lenne elég, akkor tudnod kell, hogy egy sütőzacskó ára, legfeljebb száz forintba kerül, úgyhogy ez a konyhai találmány az agglegények legjobb barátja lehet.

    Mire kell figyelned?

    Kalkulálnod kell vele, hogy a sütési folyamatok közben a sütőzacskó némileg megnő, tehát nem jó ötlet szorosan a töltőanyagok felett megkötni. Sokkal jobb, ha csupán a legvégét csomózod össze. Amennyiben nagyobb adag ételt szeretnél egyszerre készíteni, válassz méretesebb sütőzacskót.

    Fontos az is, hogy ne használd a zacskót 200 foknál magasabbra állított sütőben. Egyrészt éppen az alacsonyabb hőfokon történő párolásra, sütésre igazán alkalmas, másrészt szétolvadhat a magas hőmérséklet hatására.

    Annak érdekében, hogy a felesleges gőz távozni tudjon, a zacskó tetejére célszerű néhány tűszúrásnyi lyukat szúrni.

    Az a legszerencsésebb, ha úgy rendezed el a hozzávalókat, hogy azok ne fedjék egymást, különben előfordulhat, hogy nem sülnek át egyenletesen. Természetesen nem gond, ha ez mégis megesik, de ebben az esetben időnként rázd meg azt a tepsit, amibe a zacskót tetted, így az ízek és a hozzávalók is jobban keverednek.

    Amennyiben a végeredményt ropogósra sütnéd, az utolsó 10-20 percben állítsd grillezésre a sütődet, a zacskót bontsd ki, és tartalmát öntsd egy tepsibe. Persze ebben az esetben mosogatnod kell majd egy keveset, de a többség ennyit beáldoz a roppanósra sült bőrök és burgonyák érdekében…

    Tipp: Még istenibbek lesznek az ízek, ha már előző nap előkészíted a húsokat valamilyen finom pác társaságában, becsomagolod a sütőzacskóba, és beteszed pihenni őket a hűtőbe. A zöldségek javát is hozzáadhatod már ilyenkor, de a burgonya foltosra barnulhat, így szerencsésebb azt közvetlenül a sütés előtt mellédobálnod.

    Végül egy recept: burgonyaágyon sült hagymás csülök

    A csülköt érdemes kicsit előfőznünk annak érdekében, hogy valóban omlóst húst kaphassunk, és hogy a burgonya ne süljön szét azelőtt, hogy a csülök elkészülne. Sós vízben, néhány babérlevél, egész só és megtisztított vörös- valamint fokhagyma társaságában főzzük meg a csülköt.

    Mérettől függően egész nyugodtan fennhagyhatjuk a tűzhelyen, akár 2-2,5 órán keresztül. Míg a csülök fő, tegyünk a sütőzacskóba félbevágott burgonyát és vöröshagymát, sózzuk meg, adjunk hozzá kevés majoránnát, rozmaringot, majd egy csepp olajjal rázzuk össze ezeket.

    Az előfőzött csülköt vegyük ki a forró vízből és tegyük a hagymával, burgonyával félig töltött sütőzacskóba. Kössük be a zacskó száját, és 180 fokon kb. 1,5 óráig süssük az ételt.

    Ha kellően megpuhult (hústűvel ellenőrizhetjük zacskón keresztül is), bontsuk szét sütőzacskót, majd terítsük szét a tepsiben az ételt: alul legyen a hagymás krumpli, felül a hús. Állítsuk grillezésre a sütőt, majd a kisült zsírral rendszeresen öntözzük a csülköt, mígnem kb. fél óra alatt ropogósra pirul a bőre.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 492 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): gasztró, csülkös étel, recept, sült, gasztronómia, sütőzacskó, hagymás, receptek, csülök | Helyezés: 0.0/0