Belföld
[5591]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4273]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1274]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[687]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4192]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3036]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3382]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
11:38:03 Széll Tamás receptje – Rakott, sajtos, sült karfiol pirított morzsával és csirkemellel | |
Forrás: LIDL Magyrország | Széll Tamás | 2016.09.17. Hozzávalók:
Elkészítés: Karfiol, besamelmártás: A karfiolt nagyobb, kb. teniszlabda méretű rózsákra szedjük, majd lobogó, sós vízben két percig főzzük. Két perc elteltével hideg vízben lehűtjük, majd konyharuhára tesszük a karfiolt, hogy a felesleges víz távozni tudjon. Néhány perc után a rózsákat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben, kevés vajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ha elkészültek, félretesszük az összeállításig a sült karfiolrózsákat. Besamelmártást készítünk. Kevés vajat habzásig melegítünk, hozzáadunk egy kis lisztet, néhány percig pirítjuk, végül felöntjük a tej és a tejszín keverékkel. Felforraljuk, sózzuk, habverővel folyamatosan kevergetjük, így főzzük 3-4 percig. Ízesítjük szerecsendióval, frissen őrölt borssal, majd a tűzről lehúzzuk, gyorsan hozzákeverünk egy tojást, utána a reszelt parmezán sajt következik. Gyors mozdulatokkal homogén állagúra keverjük, majd félretesszük az összeállításig. Pirított morzsa, csirkemell: A csirkemelleket 1 cm átmérőjű érmécskékre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés citromhéjat reszelünk rá. Tegyük félre néhány percre, amíg elkészítjük a darát is. A búzadarát kacsazsíron kezdjük pirítani. Egy villára két gerezd fokhagymát tűzünk, és a fokhagymás villával folyamatosan kavargatjuk a piruló búzadarát, amíg aranysárga nem lesz. A dara mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű, forró vízzel felöntjük a darát, sózzuk, lefedjük, a legkisebb fokozaton hagyjuk csendben párolódni. Ha beszívta az összes vizet, és a dara pergős, de már puha, elkészült. Összeállítás: Egy porcelán- vagy hőálló üvegedény aljába öntünk egy kis besamelmártást, elkenjük, hogy a tál aljába mindenhova jusson belőle. A sült karfiolt és a csirkemellet – váltakozva – elrendezgetjük a tálban, majd oda, ahol nagyobb a hézag a csirke és a karfiol között, kis kupac pirított darát halmozunk. A maradék besamelt ráöntjük a tetejére, nem kenjük el, nem kell, hogy teljesen befedje az egészet, hagyjuk, hogy magától csurogjon szét. Ha kilátszik egy kis karfiol, csirke, morzsa, még rusztikusabb lesz a kinézete! Szórjunk még egy kis parmezánt a tetejére, és tegyük a sütőbe. Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük, amíg a csirke megpuhul, a teteje pedig aranysárgára sül! Azonnal fogyasztjuk. | |
|